Oyun Haberleri

Eski BioWare Geliştiricilerinden Yeni Bir Rol Yapma Oyunu Geliyor: Mooncrest

mooncrest-banner

BioWare ile bir süre önce yollarını ayıran deneyimli oyun geliştiricileri Rick Burton, James Henley ve Brian Ledden, genç oyun stüdyoları Knightmayor’ın ilk projesi olan Mooncrest, oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor.

Oyunun resmi internet sitesinde, konu şöyle özetleniyor: “Yıllardır süregelen barışın ardından, kara bir tehdidin gelişi, Mooncrest sokaklarında kulaktan kulağa fısıldanmaya başlar. Birbirlerine zıt bir çift kahraman, düşmanlarının ve farklılıklarının üstesinden gelerek barışı getirebilecek mi yoksa her şey bir yıkımla mı son bulacak?”

mooncrest-resim1

Oyun, “Darks Souls gibi oyunların dövüş felsefesini benimseyen” bir aksiyon anlayışıyla, BioWare’den alışkın olduğumuz sinematik hikaye ögelerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Yapımcılarımızın yorumlarına göre, oyunun ilerleyişinde oyun becerimiz kadar keskin zeka da önem taşıyacak. Oyun, birbirlerine ak ve kara kadar zıt iki kadın kahramanı bir araya getiriyor: Hayatı boyunca kurallara göre yaşamış katı bir paladin ve sokakların tozunu yutmuş, keskin zekalı bir serseri.

Oyunun ilham kaynakları arasında Knights of the Old Republic, Neverwinter Nights ve Jade Empire gibi isimler var -ki yapımcılarımızın geçmişini göz önünde bulundurduğumuzda bu oyunlardan ilham alınması pek de şaşırtıcı değil. Burton, Henley ve Ledden ayrılışlarına kadar BioWare’in başarılı olmuş her projesinde yer almış isimler. Ekibe sonradan katılan dördüncü isim Jeff Visgaitis ise daha önce çeşitli masaüstü rol yapma oyunları için çalışmış, deneyimli bir tasarımcı.

mooncrest-resim2

Önümüzdeki günlerde projenin hayata geçebilmesi için Knightmayor stüdyoları bir Kickstarter başlatacak fakat başlangıç tarihi henüz belli değil. Oyun hakkında elimizde üstü kapalı birkaç detay ve konsept tasarımları dışında pek bilgi yok. Kickstarter’ın başarısına göre paylaşılacağını umduğumuz detayları tüm rol yapma oyunu severler olarak birlikte bekleyip göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.