Oyun Haberleri

Epic Games Bugün 19.00’a Kadar Encased’i Hediye Ediyor

Dün Epic Games Mağazası orijinal Fallout üçlemesini hediye edince “Fallout gibi oyunlardan Encased de var çok güzel, Steam’de de iyi indirimde bakın” demiştik. Ve Epic bugün de Encased’i ücretsiz dağıtıyor.

İzninizle bu performansım üstüne bir alkış istiyorum. Şimdi Epic Games’in ne hediye edeceği yönünde bir tahminde bulunma hakkını da kendimde buluyorum. 24 Aralık Noel arifesi. Yani bu akşam Epic Games’in Noel hediyesini göreceğiz. Bunun büyük bir oyun olmasını bekliyoruz. Öyle ki yeni oyunculara hesap açtırma gücüne sahip bir oyun olmasını isteyeceklerdir. Ve daha önce hiç hediye etmediği bir oyun olmalı.

Hmm. Metro Exodus? Zira Ukraynalı bir oyun stüdyosunun elinden çıkma, Epic Games ile özel çalışma anlaşması imzalamış, ünlü ve büyük bir oyun. Çıktığında çok ilgi görmüştü. Ve artık eskidi. Ama kalitesinden bir şey kaybetmedi. Üstelik şu anda Steam’de büyük oranla indirime girmiş. Yani Epic için tam hediye etmelik oyun gibi duruyor.

Neyse. Geyiği bir kenara bırakayım da size Encased’den bahsedeyim. Bu akşam 19.00’a kadar oyunu kütüphanenize eklemeyi unutmayın.

Encased Nasıl Bir Oyun?

Aslında Encased’den zaten bahsetmiştim, incelemesi burada. Ama özet geçmemi isterseniz güzel oyun. İzometrik RPG türünde, Fallout’ın izinden giden bir oyun. Zaten oyunun kullanıcı arayüzü ve envanteri gibi detaylarda sık sık Fallout’ı anıyoruz.

Hikayesi ise şöyle: Dünya’nın bir bölgesinde tuhaf anomaliler tespit ediliyor. Bu bölgenin etrafına kocaman bir fanus geçirip içeriyi araştırma bölgesi ilan ediyorlar. Orası özel bir şirketin yönetimi altına giriyor ve şirket çalışanları da gönüllü bilim adamları, güvenlik güçleri, mühendisler ve suçlulardan oluşuyor. Evet, suçluları da işe alıyorlar. Zira bazen anomalileri test etmek için hayatı kolayca tehlikeye atılabilecek adamlara ihtiyaç duyuyorlar.

Biz de bu fanuslu anomali bölgesinde çalışmak için şirkete iş başvurusunda bulunmuş elemanlardan biriyiz. Fanusun tepesinden bölgenin tam ortasına inen asansördeyken başlıyor oyun. Az uzakta bir fırtına olduğunu görüyoruz ve bunu çok da dert etmeden yeni işimiz için heyecanlanıyoruz. Ta ki o fırtına fanusu dış dünya ile bağlayan asansörü paramparça edip bizi ve fanustaki herkesi içeri hapsedene kadar.

Oyunun ilk yarısı ikincisine göre çok daha detaylı ve dolu yazılmış. Ama tamamı Fallout sevenlere keyif verecek bir oyun olmuş. Zaten Epic Games oyunu bedava dağıtıyor. Yani açıp oynamamanız için bir sebep yok. Ve oyunu bir kez açtığınızda kısa sürede kendinizi kaptıracaksınız.

İyi eğlenceler!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.