Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077 Eş Zamanlı Oyuncu Sayısında Witcher 3’ü Solladı Geçti

Cyberpunk: Edgerunners‘ın ardından Cyberpunk 2077 oyuncu akınına uğruyor. Oyunu aynı anda oynayan oyuncu sayısı dün 136 bine ulaştı. Witcher 3 ise en fazla 103 bin oyuncu ağırlamıştı.

Cyberpunk: Edgerunners, Night City’i oyunda deneyimlemiş kişilere anime formatında yeni bir hikaye sundu. Ve bu hikayede dünyanın en berbat şehri tüm berbatlığıyla karşımızdaydı. Fakat hologramları, beyin dansları ve daima canlı sokaklarıyla albenili bir yanı da vardı. Üstelik bu kez adamakıllı bir takım çalışması izleme şansımız da oldu. Dolayısıyla şehrin kokusunu bir kez daha içine çeken seyirciler Night City’i öylece terk edemedi.

Çoğu oyuncu anime bittikten sonra Cyberpunk 2077’yi tekrar yükleyip oynamaya başladı.

Tabii oyuna dönen oyuncu sayısındaki artış üç faktöre bağlı olabilir: Edgerunners’ın başarısı, oyuna gelen yeni güncelleme ve indirimli fiyatı. Fakat oyun bu seviyede indirimi yaklaşık 1 yıldır görüyordu zaten. Oyunun hatalarını büyük oranda temizleyen güncellemeyi de aylar önce almıştı. Dolayısıyla bu oyuncu akınının büyük oranda Edgerunners ile ilgili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cyberpunk 2077, çıktığı dönemde aynı anda oyunda bulunan oyuncu sayısında 1 milyonu aşmıştı. Böylece Steam’in aynı anda en çok oyuncu ağırlayan tek oyunculu oyunu unvanını kazandı. Bu unvanı da henüz (Elden Ring‘e bile) kaptırmadı.

Ancak oyunun popülerliği hızla sönmüş ve Night City kısa sürede terk edilmişti. Çünkü oyunun hataları oyuncuları kendinden soğutmuştu. O hataları düzelten büyük güncelleme aylar önce geldi. Fakat bu gelişmenin ardından oyuncu sayısı yalnızca 59 bin ile zirve yapmıştı.

Night City Göç Almaya Devam Ediyor

Şimdi ise animenin başarısı Night City’e her geçen gün oyuncu çekmeye devam ediyor.

16 Eylül’de Steam’de yaklaşık 47 bin oyuncu aynı anda Cyberpunk 2077 oynadı.
17 Eylül‘de bu sayı 69 bine çıktı.
18 Eylül‘de de 85 bine.

24 Eylül Cuma akşamı 100 bini aşan oyuncu sayısı şimdilik 26 Eylül Pazar akşamı bir araya topladığı 136 bin oyuncu ile zirve yaptı.

Daha da artar mı dersiniz?

Witcher 3, 2015 yılında çıkmıştı. O günden beri de aynı anda ağırladığı oyuncu sayısı en fazla 103 bin olmuştu. Yani Cyberpunk 2077 her şeye rağmen CDPR‘ın en başarılı oyunu oldu diyebilir miyiz? Yoksa oyundan ziyade animeyi mi övmeliyiz?

Cyberpunk setting’ini ve FRP sistemlerini yaratan Mike Pondsmith şimdilik animeyi övmeyi tercih ediyor. Pondsmith’e göre anime Night City’nin ve setting’in hakkını vermeyi başarmış. O bile memnun kaldıysa bize bir şey söylemek düşmez sanıyorum.

Ekibe başarılarının, güncellemelerinin ve animelerinin devamını diliyoruz.

Kaynaklar: SteamDB, GamesRadar

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.