Oyun Haberleri

Citizen Sleeper 2 Geliyor, Siz Hâlâ Daha İlkini Oynamadınız

Biz Citizen Sleeper‘ın heyecan verici yanlarını herkese anlatıp FRP kitapları haberine sevinirken Fellow Traveller, sürpriz Citizen Sleeper 2 duyurusuyla karşımıza çıktı. Bu oyunda farklı bir sleeper’ı oynayacağız.

Citizen Sleeper geçen yılın mayıs ayında çıkmış ve ilk görüşte aşk yaşatmıştı bizlere. Zira kullandığı zar sistemi ve oyun mekanikleri FRP tutkunları için hayli ilgi çekici. Üstelik dünyası da cyberpunk temada. Tabii hikaye ağırlıklı bir oyun. Zaten metin tabanlı bir oynanışı var. Eğer ilk oyunu henüz denemediyseniz hâlâ XBox PC Game Pass üzerinden oynayabilirsiniz.

Biz ilk oyunu övmelere doyamazken oyunu neredeyse tek başına geliştiren Gareth Damian Martin boş durmadı. Önce ilk oyunu ücretsiz güncellemelerle büyüttü. Ardından da oyunun sevilen zar mekaniğini FRP kural kitaplarına taşıdı. Biz o bunlarla meşgul sanıyorduk. Meğer gizli gizli ikinci oyunun da hazırlıklarını başlatmış.

Citizen Sleeper 2 fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Peki ikinci oyunda bizi neler bekliyor? RPS‘nin röportajına göre her şeyden önce yeni bir karakter. Yine bir sleeper’ı oynuyor olsak da bu kez farklı bir sleeper ile oynuyor olacağız. Dolayısıyla ikinci oyunu oynamak için ilkini bitirmek gerekmeyebilir. Zaten Citizen Sleeper 2, ilk oyundan daha farklı bir bölgede geçiyor. Adındaki Starward Vector de bu bölgeyi temsil ediyor. Bu sleeper’ımız şirket yönetiminden kurtulduktan sonra Laine isimli sıkıntılı bir çete liderinin eline düşüyor.

Laine, sleeper’ı belli bir uyarana bağımlı hale getirecek şekilde önlemler alıyor. Dolayısıyla sleeper onun elinden kaçıp kurtulduğunda hem bedenini bozuk, hem de hafızasını yitik buluyor. Yani orada yaşadığı kötü günlere ve kaçışına dair hiçbir şey hatırlamıyor.

Citizen Sleeper 2: Starward Vector

İkinci oyunda ilkinden farklı olarak tek bir mekana bağlı kalmayacağız. Yani The Eye gibi tek bir istasyonda oynamıyoruz oyunu. Bu kez bir gemimiz var! Starward Vector olarak geçen bölgedeki merkezlere, limanlara ve asteroid’lere seyahat edebiliyoruz. Fakat bu yolculuklar zahmetli ve pahalı. Dolayısıyla sürekli yolculuk halinde olamıyoruz.

Gemimiz var da mürettebatımız olmaz mı? Martin bu soruya beklentilerimizi öngörerek yanıt veriyor: Mürettebatın Mass Effect‘teki gibi olmayacağını vurguluyor. Zaten kim Garrus’un, Wrex’in, Tali’nin ve Liara’nın yerini tutabilir ki? Yine de mürettebat ile ilişkiler çok önemli bir yer tutacakmış. Fakat bu ilişkilerin Shepard’ınki gibi hoş türden olmayacağını söylüyor. Aynı küçük bölgede kısılıp yaşayan bir grup olduğumuz için çatışmaların kaçınılmaz olacağını ekliyor. Yani gemimizde bizi bol bol yeni sorun bekliyor olacak. Bu açıdan Martin oyundaki etkileşimi Firefly‘ın güzel bölümlerindekine benzetiyor. “Hani mürettebattan biri gidip başını derde soktu diye bir bölümlük olay yaşanıyor ya…” diye de açıklıyor güzel bölümden kastının ne olduğunu. Ayrıca Cowboy Bebop gibi mürettebata odaklanan dizilere bayıldığını ve orada eksik gördüğü tarzda hikayeler anlatmak istediğini söylüyor. Ne yazık ki Farscape‘ten bahsetmemiş.

Oyun mekaniği ve zar sisteminin ise çok benzer olacağını söylüyor. Fakat bu kez farklı bir karakteri oynuyor olmanın getireceği yeni mekanikler olacağından da bahsediyor. Zira bedeni gittikçe bozulmakta olan bir sleeper‘ı oynuyoruz, bunun zarlarımıza tabii ki bir etkisi olacak. Zaten Martin oyunun temasının aniden ortaya çıkan krizler üzerine kurulu olacağını da haber veriyor. Yani ilk oyundaki gibi gelişmek için rahat bir ortam bulamayacağız.

Gazete: Helion Dispatches

Gareth Damian Martin, oyunun dünyasındaki gelişmeleri gazete haberi formatında oyunun hayranlarıyla da paylaşmaya başlıyor. Siz de Citizen Sleeper 2 gelene dek Helion bölgesindeki güncel olayları ve siyasi karışıkları okumak isterseniz gazete mail grubuna buradan kaydolabilirsiniz. Bu mail’ler kutumuza ayda bir kez düşecekmiş.

Birinci oyun ile ikinciyi birbirine bağlayan olayları bir DLC yerine bu gazetelerle oyunculara sunmayı planlıyormuş.

Citizen Sleeper 2 henüz bir çıkış tarihine sahip değil. Bu da ilk oyunu oynamak için yeterince vakit olduğuna işaret ediyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.