Oyun Haberleri

Baldur’s Gate 3 Erken Erişim Irk ve Alt Irkları Duyuruldu

Oyunumuzun erken erişim tarihi ertelene dursun, erken erişim açıldığında karşılaşacağımız ırk, alt ırk, sınıf ve alt sınıf seçenekleri giderek çeşitlendiriliyor.

Erken erişim tarihi ne kadar ertelenirse, oyunda karşılaşacağımız detaylar da o kadar artıyor. Larian Studios, gün içinde yaptığı duyuruyla tam 16 ırk ve alt ırkın erken erişime dâhil edileceğini ve 160’tan fazla karakter modelinin olacağını söyledi.

İnsan

Oyunda en çok göreceğimiz ırk olan insanlar, maalesef erken erişim aşamasında farklı etnik kökenlere sahip olmayacak. Ancak oyunun tam sürümünde pek çok “variant” eklenmesi bekleniyor.

Elf

Erken erişim aşamasında elflerin üç alt ırkının da oyuna dâhil edileceği haberi kuşkusuz bu duyurunun en büyük bombalarından biriydi. Özellikle Drowların (Kara Elf) erken erişimde olmayacağı konuşuluyordu.

Erken erişimde Yüce Elfler, Orman Elfleri ve Drowlar oyuna hazır hâlde olacak. Drow bir karakter yaratmak istediğimizde karakterimizin Örümcek Kraliçe Lolth’un mu yoksa diğer kara elf tanrılarından birinin mi takipçisi olacağına karar verebileceğiz. Lolth’un hükmüne son!

Yarı-Elf

Elfler varken yarı-elfleri dâhil etmemek tabii ki olmaz. Bu kadar da değil. Yarı-elf bir karakter seçtiğinizde karakterinizin elf kanının hangi alt elf ırkından geldiğine karar verebileceksiniz. Yani Yüce Yarı-Elf, Orman Yarı-Elfi ya da Drow Yarı-Elfi olabileceksiniz.

Cüce

Olmazsa olmazımız cüceler oyuna iki alt ırkla geliyor, Altın Cüceler ve Kalkan Cüceler. Cücelerin yer altında yaşayan kuzenleri gri cüceler, nam-ı diğer Duergarlar erken erişimde “ilk etapta” oynanamayacak. Erken erişimin ilerleyen zamanlarında ya da tam sürümde karşımıza çıkmaları bekleniyor.

Buçukluk

Buçukluklar da Unutulmuş Diyarlar’daki en yaygın iki alt ırkıyla beraber erken erişimde karşımıza çıkacak. Şehirlerde karşımıza çıkan Lightfoot Buçuklukları ve daha çok yabanda yaşayan ve fiziksel olarak dirayetli Strongheart Buçuklukları.

Tiefling

Dungeons and Dragons’ın en egzotik yaratıklarından Tieflingler, üç alt ırk seçeneğiyle karşımıza çıkacak. Yakın-uzak ya da uzak bir atası, Alt Düzlemlerden bir yaratıksa ve bu yaratığın kanı nesiller sonra aktifleşiyorsa tiefling olarak doğmanız içten bile değildir. İşte alt ırk olarak da atanızın kim olduğuna karar verebileceksiniz. Şimdilik sadece Dokuz Cehennem düzleminden üç katman lordunu seçebiliyoruz ama ileriki zamanlarda bunlar da çeşitlendirilecek.

Alt ırklarımızda ata seçimi olarak; Dokuz Cehennem’in kralı, Dokuzuncu Katman Nessus’un lordu Asmodeus, Sekizinci Katman Cania’nın lordu ve başşeytanlar içinde mistik büyüye en yatkın olan Mepistopheles ya da son zamanlarda fazlaca güç kazanan, Birinci Katman Avernus’un leydisi Zariel. Oyunun bir kısmı Avernus düzleminde geçeceği için Zariel’le karşılaşma ihtimalimiz hiç de düşük değil.

Githyanki

Githyankiler, oyunda hem oynanabilir karakter olarak hem de NPC olarak karşımıza bolca çıkacak olan, Astral Düzlem’de yaşayan ve kudretli gümüş kılıçları ve kırmızı ejderhalarla olan ittifaklarıyla tanınan bir ırktır. Kuzenleri -ve düşmanları- Githzerailer, erken erişimde karşımıza çıkmayacak olsa da tam sürümde karşımıza “çıkabileceği” söylenmekte.

Önceden söylendiği gibi oyunda seçebileceğimiz altı sınıf olacak. Bunlar, Cleric, Fighter, Ranger, Rogue,Warlock ve Wizard olacak. Her sınıfın en az iki alt sınıfı olacak ama özellikle Wizard sınıfında tüm büyü okullarının erken erişime dâhil edileceği söyleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.