Haberler

Netflix Şifre Paylaşımı Önleme Yöntemini Değiştiriyor

Netflix şifre paylaşımı önleme yöntemini değiştiriyor. Farklı adresten bağlanan hesap başına ücreti arttırma yönteminden vazgeçen yayın platformu, 1 ay adresten uzak kalan cihazların Netflix’e erişimini kapatacak.

Paraya para demeyen, 2022’de en çok izlenen 15 diziden 13’ünü yayınlamış olan Netflix şifre paylaşımı mevzusuna kafayı taktı. Önce reklamlı ve daha düşük ücretli üyelik seçeneğini getirdiler. Bunu yaparak çok sayıda üye kaybettiler. Zira üyeler yayın platformlarını reklamdan kurtulmak ya da korsana başvurmaktan daha rahat bir izleyiş için tercih ediyordu.

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla Rusya’dan çekildiler. Bu yüzden de büyük sayıda üye kaybettiler. Oluşan açığı kapatmak için üyelik ücretlerine zam getirdiler. Bu durum da daha çok üye kaybetmelerine sebep oldu. En azından 2022’nin başında durum buydu.

Üye kaybı yaşadıktan hemen sonra şifre paylaşımını önlemek için adımlar atmaya başladılar. Bir üyeliğin yalnızca tek bir evin sakinlerine açık kalmasını istediklerini dile getirdiler. Ancak bu durum da itiraz doğurdu. Zira şifre paylaşımının suyunu sıkan üyelikler olsa da farklı adreslerden birkaç arkadaşın birleşip aldığı üyelikler de olabiliyordu. Hatta bir ailenin ferdi, okumak için başka şehre gidebiliyordu. Bu durumda üyeliğin başka adresten çalışmaması rahatsızlık doğuracaktı.

Netflix buna çözüm olarak farklı adresten bağlanma başına ücret istemeyi düşündü. Bunu da birkaç ülkede birkaç ay uyguladılar. Fakat durumun çok kafa karıştırıcı olduğunu gördüler. Telefonundan Netflix’e bağlanıp tatildeyken fazla ücret ödeyenler, ek ücret ödeyip ödemediğini bilmeyenler, ödedim sanıp firmayı arayanlar falan derken ortalık karıştı. Dolayısıyla Netflix’in artık yeni bir çözümü var.

Netflix Şifre Paylaşımı için Yeni Çözümler Sundu

Yeni plan ise şöyle: Bundan sonra bir ay boyunca bağlı olduğu adresin Wi-fi’ından Netflix’e bağlanmayan cihazların Netflix uygulaması kilitlenecek. Ve bu cihazın tekrar aktif hale gelmesi için Netflix ile iletişime geçmek gerekecek. Bu uygulama da Mart sonu gibi devreye girecek. Ancak bu duyurunun resmi bir duyuru olmadığını söylemek gerek. Bu bir haber kaynağının doğrulandığını iddia ettiği bir açıklama. Fakat yankısı büyük olduğu için doğruluk payı olduğunu tahmin ediyoruz.

Bu arada bazı istisnalar için de plan yapmışlar. Mesela otellerin akıllı televizyonunda Netflix açmak gibi şeyler için 7 gün kullanım hakkı veren şifreler sunacaklarmış. Böylece otelin akıllı televizyonu da evin Wi-Fi’ına bağlanmadan belli bir Netflix üyeliğine erişebilecekmiş. Halbuki Hakan bu duyuru sonrası televizyon taşımakla uğraşan güruhlar öngörmüştü.

Bu düzenlemeden sonra kendi üyeliklerini açmak isteyen kullanıcılar da profillerini yeni üyeliklere taşıyabilecekler. Yani sıfırdan profil oluşturmak gerekmeyecek. (Tamam Netflix, para istiyorsun, anladık)

Bir üyeliğe bağlanabilen cihaz sayısı ise sınırlı olacak. En yüksek fiyata sahip 131 TL’lik premium üyelik en fazla 4 cihaza onay verecek (gibi duruyor).

Netflix’in üyelikleri zaten zamlandıkça zamlanıyor. Reklamdı, şifre paylaşımı engeliydi, cihaz sınırlamasıydı derken üyeler bu kurallarla bunalıyorlar. Dolayısıyla kimi kullanıcı için korsan kaynaklar artık Netflix’ten daha rahat kullanılan bir hizmet sunuyor. Ayrıca Disney+ gibi diğer platformlar da kullanıcıyı rahat bırakıyor. Dolayısıyla Netflix yapacakları bu değişikliğin tepki alacağını, üyelik iptalleri getireceğini öngördüklerini ve buna hazırlıklı olduklarını söyledi. Hazırlık dedikleri de Ozark gibi muhteşem dizileri iptal edip üyelik ücretlerine zam yapmaktır herhalde.

Resmi duyuru gelince sizinle paylaşacağız.

Kaynak: Streamable

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.