Haberler

James Cameron Bilimkurgunun Tarihini Anlatan Bir Belgesel Hazırlıyor!

Başarılı yönetmen James Cameron, AMC ile güçlerini birleştirerek bilimkurgunun tarihini ve gelişimini anlatacak bir belgesel için kolları sıvadı. 6 bölümden oluşacak mini seri, bilimkurgunun yıllar içindeki değişiminin yanı sıra türün, hayatlarımız üzerindeki etkilerini de konu alacak.

James Cameron’s Story of Science Fiction adını taşıyacak olan seri, 2018 yılında izleyiciler ile buluşacak. Her bir bölüm uzayın keşfi, teknolojinin hayatlarımızda sahip olduğu ve olacağı yer, robotların “evrimi” gibi bilimkurgu eserlerinde oldukça sık işlenen konuları ele alacak. Cameron bir yandan bu konuların bilimkurgu eserlerinde işlenişi üzerinde dururken bir yandan da eserlerin, bu konuların gerçek hayattaki konumuna katkılarını tartışacak.

Televizyon Eleştirmenleri Birliği’nin bir etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cameron, yeni projesi hakkında şu yorumda bulundu:

“Jules Verne ve H.G. Wells olmadan Ray Bradbury ya da Robert A. Heinlein olmazdı ve onlar da olmadan Lucas, Spielberg, Ridley Scott ya da ben olmazdım. Bilimkurgu türünde uzmanlaşan bir yönetmen olarak bu inanılmaz hikayeleri hayata taşıyan mücadeleleri ve zaferleri derinlemesine inceleyecek ve aynı zamanda bilimkurgunun bir yandan bilimi taklit ederken bir yandan da ona nasıl yön verdiğini ele alacak olmaktan dolayı heyecan duyuyorum.”

James Cameron kimilerinin sevdiği, bazılarının ise hiç sevmediği bir yönetmen olsa da bilimkurguya olan ilgili ve bu konudaki tecrübesi tartışılamaz bir gerçek. Cameron’ın özgeçmişinde Terminator, The Abyss, Avatar ve Aliens gibi isimler barındırdığını düşünürsek, James Cameron’s Story of Science Fiction tüm bilimkurgu sevenlerin büyük bir ilgi ve beğeniyle izleyeceği bir seri olacak gibi görünüyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kendisini de atmış yani aralarına:D Night elfleri, Pocahontas hikayesine yedirmiş bizlere yamamaya çalışıyorsun sonrada en iyisiyim ayağına mı yatıyorsun? hadi ordan!

  2. Terminatör 2 ve Aliens yönetmenine mi diyorsun bunu? Daha iyi action bilimkurgusu yapabilmiş biri var mı?

  3. Bir tek Aliens filmi.. O da H.R.Giger’ın olağanüstü tasarımlarının başarısıdır.Bu yönetmen hep başka dehaların yeteneğinden nemalanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.