AYBABTUHaberler

Hasbro, Dungeons and Dragons Adventures İsimli TV Kanalını Duyurdu

Dungeons and Dragons FRP sistemi odaklı yeni bir televizyon kanalı duyuruldu. Hasbro, kanal için çalışmaları başlattı. Kanalın yayın akışı da belli olmaya başladı.

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves filminin dünya çapında gişede 200 milyon doları aşarak başarı elde etmesinin ardından Hasbro daha fazlasını istiyor. Variety’nin açıklamasına göre Hasbro’nun sahibi olduğu yapım şirketi eOne Perşembe günü yaptığı açıklamada, popüler rol yapma oyununa adanmış yeni bir ücretsiz, reklam destekli televizyon kanalı Dungeons & Dragons Adventures, FAST TV Network’te yer alacak.

Dungeons & Dragons Adventures, 24 saat yayın yapacak ve bu yaz yayın hayatına başlayacak. İçerik yaratıcıları tarafından oynanan oyunlara dayalı orijinal programlar, influencer tarafından üretilen içerikler ve 1983 tarihli animasyon Dungeons & Dragons çizgi film serisi gibi eski içerikleri içerecek.

Yeni kanala gelecek programlar arasında şunlar yer alıyor:

Encounter Party: Aynı adlı podcast’ten uyarlanan programda, aralarında “The Walking Dead” yıldızı Khary Payton’ın da bulunduğu altı kişi yer alıyor. Macera, Unutulmuş Diyarlar‘da geçiyor.

Faster, Purple Worm! Kill! Kill!: Özel konukların ve ünlülerin yüksek seviyeli canavarlara ve yaratıklara karşı savaşlarda birinci seviye oyuncular olarak rol aldığı doğaçlama bir şov. Dizi, özellikle 2002 yapımı canlı aksiyon “Scooby-Doo” filmindeki Shaggy rolüyle tanınan aktör Matthew Lillard tarafından yaratılmıştır.

Heroes’ Feast:Heroes’ Feast” adlı çok satan yemek kitabındaki tariflere dayanan yemek yarışması/söyleşi programı. Programın sunuculuğunu “Insecure” oyuncusu Sujata Day ile şef Mike Haracz üstleniyor.

Hasbro, Dungeons & Dragons Adventures kanalının çeşitli platformlarda yayınlanacağını, ancak şirketin henüz herhangi bir platform ile özel bir anlaşma yapmadığını söyledi.

Dungeons & Dragons son yıllarda büyük bir geri dönüş yaptı ve bugünlerde her zaman olduğundan daha popüler. Hasbro da bu popüleriteyi bir üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Critical Role gibi yüksek ücretli bir programdan daha az tanınırlığa sahip olan Encounter Party gibi daha fazla içerik oluşturucunun işbirliğine dayalı hikayelerini sergileyebilecekleri bir platforma sahip olduklarını görmek güzel. Ancak, programların geniş bir izleyici kitlesi çekip çekmeyeceğini merak ediyoruz.

FAST TV pazarı büyüyor ama izleyiciler bu hizmetleri çoğunlukla, The Twilight Zone ya da Teen Mom gibi eski film ve dizileri izlemek için kullanıyor. FAST alanı Dungeons & Dragons içeriği için uygun bir yer mi? Emin değiliz.

Ocak ayında Dungeons & Dragons yayıncısı Wizards of the Coast, içerik üreticilerinin geçim kaynaklarını tehdit ediyor gibi görünen Open Game License’ı güncellediği için tepki almıştı.

Ancak tepkilerde kısa bir süre sonra WoTC, oyunun temel mekaniklerini Creative Commons Attribution 4.0 International lisansı altında lisansladığını ve herkesin Dungeons & Dragons’a dayalı eserler yayınlamasına ve satmasına izin verdiğini duyurdu.

Sorun çözülmüş olsa da, içerik oluşturucular WoTC ile ortaklık kurma konusunda hala temkinli olabilirler.

Her iki durumda da Dungeons & Dragons Adventures, Wizards of the Coast açısından kesinlikle etkileyici bir hamle ve hayranlar için hoş bir sürpriz olabilir. Ne gibi içerikler olacak hep beraber göreceğiz.

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.