Edebiyat

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın Bu Yılki Teması ‘Macera’

Türkiye‘nin dört bir yanından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2024 yılı başvuruları başladı.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması

Türk edebiyatına yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2024 teması ‘Macera‘ olarak belirlendi.

Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve 14 yıldır Türkiye’nin genç öykü hafızası haline gelen yarışmaya son başvuru tarihi 29 Mayıs 2024. Edebiyatımızın tanınmış isimlerinden oluşan seçici kurulda Doğu Yücel, İrem Uşar, Mehmet Erkurt, Sevin Okyay ve Dr. Müren Beykan yer alıyor.

Bugüne dek binlerce gencin katıldığı yarışma, usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla her yıl kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işliyor. 2024 öykülerinin kılavuz cümlesi, Zeynep Cemali’nin Çılgın Babam kitabından: “Önümde uzun bir yol vardı.”

Yarışmanın ödül töreni 2024 sonbaharında, 17. Eğitimde Edebiyat Semineri’nde düzenlenecek. Ödüle değer görülen ve dikkati çeken öyküler, Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı 2024’te yayımlanacak. Yarışmaya katılım koşulları ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.