Edebiyat

TBD 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması Sonuçları Açıklandı

TBD 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması sonuçları belli oldu. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın heyecanla beklenen sonuçları nihayet açıklandı. Yarışmanın resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuru ile birlikte, birbirinden yetenekli yazarların eserleri değerlendirildi ve kazananlar belirlendi.

TBD 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması Kazananları

Yarışmada birinci olan Başak Altuğ, Havva+ isimli öyküsüyle jüri tarafından en beğenilen eser oldu. Rıdvan Karlıdağ‘ın yazdığı Bilinmezlik Çağı eseri ikinci olurken Salihcan Sezer‘in Soğanlı Menemen Ya Da Peynirli Omlet isimli öyküsü üçüncü oldu. Kazanan yazarlar, öykülerinde bilimkurgu türünü ustalıkla işleyerek jüriyi etkilemeyi başaran isimler oldu.

Ödüller ve Değerlendirme Kriterleri

Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği bu TBD 2023 Bilimkurgu Öykü Yarışması, bilimkurgu türüne ilgi duyan yazarları bir araya getirerek, onların yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor. Jürinin değerlendirme kriterleri arasında özgünlük, kurgusal derinlik, dil kullanımı, tematik zenginlik ve bilimkurgu türüne olan katkı gibi unsurlar bulunuyor.

Bu kriterlere uygun olarak seçilen öyküler, bilimkurgu edebiyatının zenginliğine katkıda bulunacak nitelikte olduğunu kanıtladı. Bu sene jüri Ekin Açıkgöz, Hikmet Temel Akarsu, Hakan Bıçakçı, N. Can Kantarcı, Cem Kılıçarslan, Koray Özer, Sedef Özkan, Ahmet Pekel, Özgür Tacer, Yasemin Tanbi, Kadir Yiğit Us, Seda Uyanık ve Tevfik Uyar’dan oluşuyordu.

Bilimkurgu

Katılım ve Gelecek Yıllar

TBD’nin Bilimkurgu Öykü Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleşti. Yarışma, bilimkurgu tutkunlarını bir araya getirerek Türk bilimkurgu edebiyatına yeni ve yetenekli yazarlar kazandırmayı hedefliyor. Gelecek yıllarda da TBD’nin düzenleyeceği benzer etkinliklerle, bilimkurgu alanındaki yaratıcı potansiyel daha da genişleyecek gibi görünüyor.

TBD’nin resmi web sitesinden kazanan eserlere ve yazarlara ulaşabilir, yarışma ile ilgili detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.