Edebiyat

Pinocchio: The Illuminated Edition Kickstarter Sayfasını Açtı

Hellboy’un çizeri Mike Mignola ile Talihsiz Serüvenler Dizisi’nin yazarı Lemony Snicket Pinokyo’yu yeniden yorumluyor. Pinocchio: The Illuminated Edition projesinin Kickstarter sayfası açıldı.

Beehive Books yayınevi Pinokyo‘nun yeni basımında hikayeyi görselleştirmesi için Mike Mignola ile 2021’de anlaşmıştı. Şimdi de kitabın içine açıklamalar eklemesi için Lemony Snicket ile anlaşmışlar. Snicket’ın bölümler hakkında yorum ve açıklamaları kitabın içine atılan, daktilo edilmiş ayrık sayfalar olarak sunulacak.

Mike Mignola kitaba çizimler eklerken onun çizimlerini Batman, Hellblazer ve John Constantine’in renklendirmelerinde de çalışmış Dave Stewart renklendiriyor.

Mignola kitabı görselleştirirken çok zorlandığını söylüyor. Zira küçüklüğünden beri Pinokyo’nun hikayesi zihninde zaten görsel olarak duruyormuş. Onu kopyalamaktan ve yeni bir şey yaratamamaktan çekinmiş. Ama sonunda kendi yorumunu çizerken de Pinokyo’nun yüz ifadelerinin kuklamsı görünmesine önem verdiğini söylüyor.

Pinokyo aslında sadece salak. İyi niyetli ama daima işleri batırıyor. Ve bunda, artık batırmak istememesinde, çekici bir yan da var. Bir şeyi başarana kadar milyonlarca hata yapmasında. “A, ayağımı tamamen yaktım. A, göt gibi davrandığım için Mavi Peri öldü. Burada bir örüntü görmeye başlıyorum. Belki şu an olduğum kişi olmazsam sorunları çözebilirim.”

Uyarlamak zordu. Çünkü Pinocchio: The Illustrated Edition bir grafik roman gibi. Önceden okuduğum grafik romanları kopyalamak istemedim. Benim Pinokyo’m biraz daha ilkel. Daha basit ve sınırlı yüz ifadeleri var. Bu da zorlayıcı. Hem karakterini yansıtan hem de onun bir kütük olduğunu unutturmayan bir tavrı olmalıydı. Çok hareketli bir şey olmasını istemedim. Odundan oyulmalığını gösteren ilkel hantallığını korumak istedim.

Mike Mignola

Pinokyo en eski hatıralarımdan beri Dracula ile birlikte en sevdiğim iki romandan biri olmuştur. Nasıl düşündüğümü ve haliyle nasıl yazdığımı şekillendirmiştir. Pinokyo’da her şeyi bulmak mümkün. Harika bir gariplikteki komedi de var; aniden parlayan, şaşırtıcı ve gerçeküstü korkular ve şiddet de var. Onun mücadelesi de bir imtihan. Beehive Book ile bu proje için bir araya gelmek beni çok sevindirdi. Çünkü onların yarattığı tüm kitaplar tam bir sanat eseri. Benim onlara vereceğim çizimler ile ne yapacaklarını görmek için sabırsızlanıyorum.

Gotik, neredeyse Viktoryan görünümlü bir şey. Benim çizdiğim mekanlara benziyor, Hellboy için yaptıklarıma benzer binalar. O mimariyi çizmekten gerçek bir keyif duyuyorum. Dedim ki “Madem Pinokyo garip bir dünyada geçiyor, neden benim dünyamda geçmesin?”

Mike Mignola

Carlo Collodi‘nin 1883’te yazdığı kukla çocuğun hikayesi son zamanlarda yine popüler oldu. Guillermo del Toro Pinokyo’yu animasyon filmine uyarladı. Yaptığı uyarlama övgüyle karşılandı. Hatta geçtiğimiz günlerde Oscar’ı da kaptı.

Disney de Pinokyo çizgi filmini live-action uyarlamasıyla bu yıl ekranlara getirdi. Fakat o uyarlama del Toro’nunki kadar beğeni toplayamadı. Hatta Razzie Ödülleri’ne bakacak olursak yılın en kötü yeniden yapımı olmayı başardı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.