Haberler

Dungeons and Dragons 5E, 5. Yılını İlk Macerasına Dönerek Kutluyor

2014 yılında Dungeons & Dragons 5E çıktığında çok az kişi D&D‘nin günümüzdeki popüleritesine ulaşabileceğini düşünürdü. Yeni sürümün çıkışının 5. yılında ise D&D, bu sürümün ilk macerası olan Tyranny of Dragons‘a havalı bir geri dönüş hazırlıyor.

Geçtiğimiz günlerde San Diego Comic-Con’da Wizards of the Coast, Tyranny of Dragons hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre 2019’un Ekim ayında yeni bir Tyranny of Dragons baskısı bizlerle buluşuacak.

Bu baskı sert ciltli bir kitaba ve yeni görsellere sahip olacak. Ayrıca bu maceranın iki ayrı bölümü olan Hoard of the Dragon Queen ve The Rise of Tiamat‘ı da tek bir kitapta birleştirecek. Bu tek ciltlik macera sayesinde ise karakterinizi 1. seviyeden 16. seviyeye kadar çıkartabileceksiniz.

Ancak bu yeni baskı sadece maceraları birleştirmeyi ve yeni bir görünüşü kapsamıyor. Ayrıca bu 5 yıllık süreçte oyunculardan gelen istekler doğrultusunda değiştirilen ve eklenen kısımlar da bulunuyor maceralara. 

Tüm bunların yanı sıra kitabın içinde çok sayıda kaynak da eklenmiş durumda. Daha önceleri sadece internette ya da dış kaynaklarda bulabileceğimiz çok sayıda tablo ve bilgi de kitaba eklenmiş. Bunlar sayesinde maceraların oynatılması da kolaylaştırılmış ve daha detaylı hale getirilmiş. 

Bu yenilenmiş Tyranny of Dragons versiyonu, sadece iki maceranın birleştirilmesi anlamına gelmiyor. D&D‘nin 5 yıllık süreçte, yapılan yorumları ve eleştirileri dinleyerek eski yapımlarını da ileriye dönük bir şekilde yenilediğini gösteriyor. Böylelikle popülerliğini artırma yönünde sağlam bir adım daha atmış oluyor. 

Yenilenmiş bu maceranın tam çıkış tarihi ise 22 Ekim. Eğer daha önce oynamadıysanız, bu yeni sürüm D&D oyun grubunuz için harika bir macera sunuyor. 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.