Dizi Haberleri

Zaman Çarkı Dizisi Şekillenmeye Başladı

Dünya çapında 55 milyondan fazla satış yapan Zaman Çarkı (Wheel of Time) serisinin televizyon uyarlaması konusunda ciddi gelişmeler oldu. Dizi, bundan sonra Sony Pictures markası altında ilerliyor.

Robert Jordan adıyla bilinen James O. Rigney’in 1990 yılında Dünyanın Gözü ile başladığı 14 kitaplık Zaman Çarkı serisi 2007 yılında Jordan’ın ölümünden sonra Brandon Sanderson‘ın yazdığı Işığın Anısı isimli kitabıyla sona erdi.

Zaman Çarkı serisinde Karanlık Varlık’ın Yenidendoğan Ejder ile olan muhteşem hikayesine tanıklık ediyoruz.

Variety’ye göre, Red Eagle Entertainment ve Radar Pictures ile çalışacak olan Sony’nin, senarist ve yapımcı olarak Rafe Judkins ile anlaştığına dair söylentiler var. Judkins daha önce ABC’de yayınlanan Agents of S.H.I.E.L.D., Netflix’te yayınlanan Hemlock Grove ve NBC dizisi Chuck’ta çalışmıştı. Söylentilere göre dizi ekibinde Ted Field, Mike Weber, Darren Lemke, Rick Selvage ve Larry Mondragon yer alacak. Robert Jordan’ın eşi Harriet McDougal ise danışman olarak projede bulunacak.

Şubat 2015’te Zaman Çarkı serisinin Winter Dragon isimli pilot bölümü yayınlanmıştı. Başrollerinde Max Ryan ve Billy Zane’in yer aldığı, daha önce hiçbir tanıtımı yapılmayan pilot bölüm FXX kanalında gece 1.30’da izleyiciye sunulmuştu. Harriet McDougal ise yayınlanan bölüm hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını söyleyerek hukuki yollara başvurdu. Geçen yılın nisan ayında McDougal, Google+ üzerinden dizi ile ilgili sorunların çözüldüğüne dair bir açıklamada bulunmuştu.

Sizinle Zaman Çarkı ile ilgili bu heyecan verici haberi paylaşmak istedim. Resmi sorunlar çözüldü. Zaman Çarkı mükemmel bir TV dizisi olacak. Daha mutlu olamazdım. Yakın zamanda büyük bir stüdyodan yapılacak resmi duyurunun takipçisi olun…

İlerleyen günlerde daha çok haber alacağımız Zaman Çarkı serisinin dizisi için oldukça heyecanlıyız.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Aynı durum yüzüklerin efendisi ve buz ve ateşin şarkısı için de oldu. Maalesef müthiş kar vadeden eserler stüdyolar tarafından keşfedilip popüler kültüre malzeme ediliyor. Asıl suç eserlerini sahiplenmeyen para kovalayan yazarlarda çünkü yapımın iyi veya kötü olmasıyla pek ilgilenmiyorlar. Tabii hayatta olmayan eser sahipleri için başka durumlar var.

  2. Keşke yapmasalar. Kitaplarda ki betimlemeler ve tasvirlerle gözüm de canlanan karakterler ve mekanları, yapacakları dandik dizilerle mahvetmeseler keşke. Serinin uzunluğu dolayısıyla bölümlere sığdırabilmek için en iyi ihtimalle hikayeyi kesip biçecekler, yetmediğindeyse değiştirecekler. Sonrasındaysa kitapların bir tanesi bile okumamış, ağzı olanın konuştuğu tipler türeyecek. Bu kusursuz sanat eserini ayağa düşürecekler. Her yerde al’Lan Mandragonlar, Rand al’Thorlar türeyecek. Of aklıma geldikçe sıkıntı kaplıyor içimi.

  3. Ya amma abarttın be kardeşim:) heryerde Lan!lar türeyecek diyorsun, türese heryerde Aragorn lar türerdi.. Çünkü sende biliyorsun ki o karakter ”Aragorn” un ucuz bir kopyası.Dune ve Lotr etkileşiminin dibine vurmuş ama tutturamamış vasat bir kitap işte! dayanamadım söyledim, yeter da! amma abarttınız şu kitabı. 4. kitapta bıraktım artık hiç birşey olduğu yok! (kusura bakma. sana değil, kitaba sinirim.)

  4. Bir kusurunuz yok, tabii ki eleştirebilirsiniz. :) Yüzüklerin efendisinin filmleri ilk çıktığı zamanları hatırlarmısın bilmem ama her yer elessar’la dolmuştu mesela. Zamanla azaldı tabii ki. Dördüncü kitapta bıraktım demişsiniz keşke bırakmasaydınız. Seri oradan sonra açılıyor zaten :) Lotr ve ZÇ evrenleri çok farklı evrenler ve ben kendi adıma hiç bir zaman bir benzerlik görmedim. Lan ve Aragornu da hiç benzetmedim birbirine. Aralarında ki tek ortak nokta ikisinin de taçsız krallar olmalarından öteye gitmiyor zaten.

  5. Ters bir zamanıma denk gelmiş heralde çünkü berbat bir uslup kullanmışım..Kimsenin kimseyi hele de sevdiği bir şeyden ötürü eleştirmeye hakkı olamaz! Etrafta tepki çekecek bir sürü şey varken bir fantastik kitaba sallamak da boş bir iş gerçekten.Sen aldırma kardeşim:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.