Dizi Haberleri

The Art of Love, Death & Robots – Konsept Çizimler Kitabı Yolda

The Art of Love, Death & Robots, dizinin üç sezonundan fikirleri ve çizimleri bir araya getirecek. Her bölümü hem o bölümde çalışanların, hem de dizinin yaratıcıları olan Tim Miller ve David Fincher‘ın röportajlarıyla inceleyeceğiz.

Love, Death & Robots, fantezi ve bilim kurgu hayranlarının keyifle takip ettiği antoloji serilerinden biri. Farklı yazarların hikayelerini bir bölümlük kesitlerle anlatıyor. Üstelik her bölümde de seyirciye yeni bir fikir ve konsept vermeyi başarıyor. İncelememizi buradan okuyabilirsiniz. İncelemede dizinin birçok bölümünde görsel şölen sunmayı başardığını söylemiştik.

Collider, Tim Miller ve David Fincher’ın diziyi oluştururken kullandıkları şölenlik görselleri ve fikirleri kitaplaştırdığını söyledi. Üç ciltten oluşacak olan kitabın her cildi bir sezonu inceliyor olacak. Tabii ki üçüncü cilt, üçüncü sezon ile birlikte 2022’de çıkacak.

The Art of Love, Death & Robots

Ciltler dizide bulunan her bölümü ayrı ayrı ele alacak. Hem o bölümü yöneten yönetmenin fikirlerini, hem de bölüm için yapılan sanatsal tercihleri öğrenebileceğiz. Kitabın ön sözünü de ilk sezonda üç hikayesinden uyarlanan bölümler olan John Scalzi yazıyor. Three Robots, When the Yogurt Took Over ve Missives From Possible Futures #1: Alternate History Search Results bölümleri onun hikayelerinden uyarlanmıştı. Scalzi, dizi sayesinde kendi yarattığı evrenlerin genişlediğini, doğallaştığını ve renklendiğini söylüyor. Ön sözü de gayet eğlencelli bir dille yazmış. Zaten Scalzi’nin dili genelde eğlencelidir.

Love, Death & Robots’un her bölümü farklı bir ekibin elinden çıkma. Dolayısıyla birbirinden çok farklı birçok fikir ve görseli bir araya getiren bir kolaj var aslında dizide. Kitap da bu kolajı yansıtacak. Görseller, karakterler, kostümler, çizimler, hikaye örgüleri, ilk fikirler gibi birçok parça içerecek. Üstelik okurların bunları daha iyi kavrayabilmesi adına röportajlar da olacak kitapta. Hem de yalnızca Fincher, Miller ve yönetmenler ile de değil. O bölüm üzerinde çalışmış, fikirleriyle bölüme değer katmış tüm sanatçılarla röportajlar.

Kitap ABD’de 31 Mayıs 2022‘de çıkacak.

Bu haber ilginizi çektiyse yakın zaman önce yayınladığımız Tech Noir: The Art of James Cameron kitabı haberine de bakabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.