Dizi Haberleri

Sony, Crunchyroll’u Satın Aldığını Duyurdu

AT&T firmasının, anime platformu Crunchyroll‘un satışı konusunda Sony ile anlaşmak üzere olduğunu Eylül ayında duyurmuştuk. Sony Pictures Entertainment, Crunchyroll‘un Funimation‘a satışı için AT&T ile WarnerMedia‘nın anlaştığını açıkladı. Birkaç aydır süren görüşmenin ardından satışın 1.175 milyar dolara gerçekleştiği belirtildi.

Anlaşmanın duyurulmasının ardından açıklama yapan WarnerMedia CRO‘su Tony Goncalves, “Crunchyroll takımı, sadece markayı büyütmekle kalmayıp tutkulu bir anime hayranları topluluğu yaratarak olağanüstü bir iş çıkardı. Crunchyroll’un başarısı, şirket kültürü ve hayranlarına olan bağlılığının doğrudan sonucu. Funimation ile birleşerek, küresel topluluğu büyütmeye ve animelere daha çok insan getirmeye devam edecekler. Crunchyroll ekibiyle ve bu kadar kısa bir zaman diliminde dijital medya alanında elde ettikleri başarıyla gurur duyuyorum. Bu inanılmaz sanat formu için uçtan uca bir küresel ekosistem oluşturdular.” dedi.

2020‘de In/Spectre, Tower of God, The God of High School, Gibiate, Noblesse gibi orijinal animeleri geliştiren Crunchyroll’u satın alan Sony Pictures Entertainment, platformun 70 milyon ücretsiz üyesi ile 3 milyon ücretli abonesini anime yayın ve prodüksiyon portföyüne ekledi.

Crunchyroll ile anime segmentinde hedef büyüten Sony Pictures Entertainment‘ın CEO‘su ve Başkanı Tony Vinciquerra, “Crunchyroll’un Sony ailesine katılmasından gurur duyuyoruz. Funimation ve Aniplex ile Sony Music Entertainment Japonya’daki ortaklarımız sayesinde bu küresel sanat formunu derinlemesine anlıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere olağanüstü içerikler geliştirebilecek konumdayız. Crunchyroll ile birlikte anime hayranlarına mümkün olan en iyi deneyimi sunacak, Japonya ve diğer yerlerdeki içerik oluşturucuları, yapımcılar ve yayıncılar için de daha büyük fırsatlar yaratacağız. Funimation bunu 25 yılı aşkın süredir yapıyor. Hızla büyüyen bu eğlence alanında başarılı olmak için yaratıcılığın ve teknolojinin gücünden yararlanmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.