Dizi Haberleri

Neil Gaiman, Sandman Dizisinin İlk Sezonuna Dair Bilgiler Verdi

Geçtiğimiz günleri kimilerinin yüzünü güldüren, kimilerinin ise temkinli yaklaştığı sürpriz haberi sizlerle paylaşmış; Netflix’in, Neil Gaiman’ın kült çizgi roman serisi Sandman’i dizi formatında izleyiciler ile buluşturacağını duyurmuştuk. Duyurunun ardından sadece birkaç gün geçmesine rağmen diziye dair detaylar paylaşılmaya başlandı bile – hem de bizzat Gaiman tarafından.

Yazarın, Twitter hesabı üzerinden yanıtladığı bir hayran sorusuna göre ilk sezon 11 bölümden oluşacak. Sezon, ağırlıklı olarak serinin ilk cildi olan ve ilk sekiz sayıdan oluşan Prelüdler ve Noktürnler’i (Preludes and Noctures) ele alırken aralara serpiştirilmiş farklı detaylar da göreceğiz. Ama bu detaylar devam ciltlerinden ilk sezona katılan hikayeler mi olacak yoksa uyarlamaya eklenen yeni yorumlar mı olacak henüz bu konuda bir bilgimiz yok.

Netflix’ten Dev Hamle: Sandman Dizi Oluyor!

Eğer serinin ilerleyen ciltlerinden konuları ilk sezona taşımak isterlerse görmemiz olası olan hikayeler arasında Dream ve kardeşlerinden oluşan Endless ailesinin tüm üyelerini tanımak, Dream’in esaretten önceki hayatına göz attığımız hikayeler, Sandman dünyasında yer alan fakat ilk ciltte görmediğimiz doğaüstü varlıklar ile karşılaşmalar yer alıyor diyebiliriz.

11 bölümün ağırlık olarak ilk cilde ayrılıyor olması, kaynak esere sadık bir uyarlamanın bizi beklediğine dair bir işaret olabilir. Prelüdler ve Noktürnler, ana karakterimiz Dream’in, bir grup tarikat üyesinin elindeki esaretine son verişini ve krallığına, insanların rüyalarına geri dönüşünü konu alıyor. Elbette bu geri dönüş olaysız olmuyor fakat henüz seriyi okuma fırsatını yakalamamışlar için burada detaylara girmememiz en iyisi. Tabii Dream’in, Sandman hayranları arasında ünü kendini aşmış ablası, çizgi roman tarihinin belki de en ikonik karakterlerinden biri olan Death ile de ilk cildin son sayısı, “The Sound of Her Wings” ile tanıştığımızı unutmamak gerek.

Tabii hala aklımızda deli sorular dönüyor: Dream rolü hangi oyuncuya verilecek? Seksen küsür sayılık bir seriyi dizi formatına nasıl sıkıştıracaklar? Kendilerine ait dizileri olan Lucifer ve Constantine gibi Sandman hikayesinde önemli karakterleri görebilecek miyiz? Neyse ki detaylar hızla gelmeye başladı – belki de cevaplarımızı almak için uzun süre beklememize gerek kalmaz.

Şuan için dizi uyarlaması ile ilgili sahip olduğumuz bilgiler Netflix’te yer alacağı, yapımcılığı Neil Gaiman ve David Goyer üstlenirken yazar ekibinde Allan Heinberg’ün yer alacağı ile sınırlı. Yayın tarihi ve oyuncu kadrosu ile ilgili paylaşılmış herhangi bir detay yok.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.