Dizi Haberleri

Game of Thrones Dizisinin Bölüm İsimleri Açıklandı

all men must die

Az beklemedik arkadaşlar. 10 bölüm sonrası 1 sene dolmak üzere ve 6 Nisan’da Game of Thrones dizisinin 4. sezonuna kavuşmuş olacağız. Eh nereden baksanız bir aycık kalmış büyük güne haliyle her gün yeni bir haber, yeni bir görüntü karşımıza çıkıyor. Bu seferki haberimiz ise bol spoilerlı bölüm isimleri!

İlk dört bölümün isminin açıklanmasıyla beraber isimler üzerinden bölümlerin alakalı olabileceği konuları yazacağım bu yüzden spoiler sevmeyen kızgın arkadaşları şimdiden uyarmak istiyorum. Hâlâ vakit var, şimdi gidin ve kendinizi kurtarın! Biz de o sırada bölümlere geçelim:

1. Bölüm: “Two Swords” (İki Kılıç)

Bu sezonun diğerinden daha olaylı ve kitaba bulaşmamış arkadaşlar için daha şok edici olacağını düşündüğümü söylemiş miydim? Ama ilk bölümden büyük olaylar beklemiyorum tabii ki. Two Swords üzerine kafa yoracaksam bizi klasik bir giriş bölümünün beklediğini söyleyebilirim. Evet biliyorum çok şaşırtıcı bir şey söyledim! Bölüme ismini veren Two Swords’un ise Jamie ve Brienne’e gönderme olduğunu düşünüyorum. Tarth Bakiresi Brienne’i gerçekten çok özledim bu yüzden onunla başlamak kulağıma güzel ve duygulu bir giriş gibi geliyor. Görev aşkıyla yanıp tutuşan Brienne’in Jamie ile arasında gelişen ve değişen ilişkisini de daha rahat görebileceğimiz bir bölüm olacaktır kesinlikle. Biliyorsunuz Tywin Lannister bir tanecik yakışıklı oğlu için Ned Stark’ın kılıcını eriterek yeni bir kılıç yapmıştı, fakat Jamie eksik haliyle o kılıcın hakkını veremeyeceğinin bilinciyle ve ilginç Lannister dışı kişilik kırılmasıyla kılıcını yeniden adlandırıp Brienne’e verecek. İkisi arasındaki duygusal kırılma sahnelerinden biri bu ve gerçekten birbirlerine, özellikle Jamie’nin Brienne’e güveni konusunda önemli bir sahne. İleride şimdi tohumları ekilmiş güvenin bir de hasatı olacak çünkü…

Eh Jamie eve döndüyse Joffrey’i de şöyle bir görürüz değil mi? Ne de olsa kendisi düğün hazırlıklarında ve eminim hepiniz onu çok özlemişsinizdir.

game-of-thrones-khaleesi2. Bölüm: “The Lion and the Rose” (Aslan ve Gül)

İkinci bölüm de kral topraklarındayız gibi gözüküyor. The Lion and The Rose kesinlikle evliliğin habercisi. Aslına bakarsanız Lannister düğününü hemen ikinci bölümde beklemiyordum ben fakat isim cidden çok açık duruyor. Avuçlarım ve hatta boğazlarım kaşınıyor bunu nasıl anlatırım bilemiyorum! Bu yazıyı yazarken Castamere Yağmurlarını dinlediğimi söylemiş miydim? Eğer bu bölüm hayranların deyimiyle “Purple Wedding” bölümüyse bu sezon düşündüğümden de heyecanlı geçecek demektir. Çalan çanların sesini siz de duyuyor musunuz?

3. Bölüm: “Breaker of Chains” (Zincir Kıran)

Pekala yeter bu kadar kral toprakları! Zaten 2. bölümdeki o heyecanlı, dillere destan düğünden sonra bir süre oraya uğramayacağımızı düşünüyorum. Açılışı madem büyük yaptık ejderhalarla devam edelim demişler gibi geldi bana. Bu noktada Daenerys’in kölelerin zincirlerini kırmasına gönderme yaparak Mereen’i kuşatmasını anlatıyor olabilir. Khaleesi’nin ilerleyişiyle beraber edindiği güçlerin yanı sıra insanlarıyla kurduğu bağı da tekrar tekrar görme fırsatımız olabilir. Daenerys’in en büyük zayıflığının bu noktada olduğunu düşünüyorum ben şahsen. Hiç kayıp vermeden savaşı kazanamazsın ve savaşlarda masumlar da ölür.

Bu bölüm Daenerys konusunda çok emin değilim. İkinci bölüm düşündüğüm gibi ilerlerse çok büyük bir sona sahip olacak ve tabii ki günah keçimiz, kral topraklarının en sevilen cücesi Tyrion’ın yargılanışını da izleyebiliriz. Ama yine de ben paramı ejderhalara yatırıyorum.

4. Bölüm: “Oathkeeper” (Yemintutan)

Sizce de biraz üşümenin vakti gelmedi mi?  Peki sorarım size -bir piç bile olsa- Starklar dışında Oathkeeper sıfatı kime yakışır? Pekala bence şimdi duvara gidiyoruz. Jon Snow bölümü olacağını düşündüğüm bu bölümde Jon’u bayağı sıkıştıracaklar gibi. Kara kardeşlere ihanet etmiş gibi davranmak zorunda bırakılan Jon Snow son bölümde saçları ateşle öpülmüş sevgilisine acılı bir şekilde veda ettikten sonra yeni bölümümüzde muhtemelen duvara varıp aslında yeminini nasıl tuttuğunu anlatacak. Açıkçası çok hızlı başlayan dizinin burada temposunu biraz düşüreceğine inanıyorum. Tabii ara sahnelerde nerelere gideriz bilemem ama Jon Snow ve bol bol açıklama odaklı bir bölüm olacak gibi.

Pekala ortalama 50-55 dk olan dört bölümü böylece yedik bitti! Daha dizi başlamadan bitmiş gibi hissediyorum. Peki kral topraklarında başladık, ejderhalara gittik, duvara ulaştık ya beşinci bölüm? Şimdilik bir açıklama yok ama ben kesinlikle Arya’yı görmek istiyorum. Ya da Serçeparmak’ın soğuk kanlılıkla vadiyi ele geçirdiği şu sahne… Sizin en çok beklediğiniz sahne hangisi peki?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.