Dizi Haberleri

Fan Yapımı Star Wars: KotOR Animasyonu Ekim’de Geliyor

Star Wars: Knights of the Old Republic (KotOR) oyununu temel alan ve hayranlar tarafından Unreal Engine ile hazırlanan bir animasyon dizisi geliyor. Lucasfilm‘den onay alan projenin ilk bölümü Ekim’in ortasında yayınlanacak.

Unreal Cinema yıllardır Star Wars KotOR hikayesini temel alan bir animasyon üzerinde çalışıyor. Bu projeleri basit klipler olmaktan öteye geçerek bir animasyon dizisine dönüşecek. İşlerin ciddileştiğini gören ekip projeleri sonradan yasal sorunlar sebebiyle durdurulmasın diye Lucasfilm ile görüştü. Bu görüşmeler olumlu yanıt aldı ve ekip çalışmalarına tam gaz devam etti. Ekimde ilk bölümü yayınlanacak animasyon dizisinin ses sanatçıları da yeni videoda tanıtıldı.

Unreal Cinema – Revan

KotOR Animasyonu Hakkında Bildiklerimiz

Dizi her biri 15-20 dakikalık 10 bölüm içeren 3 sezondan oluşacak. Sezonların finalleri arkası yarın şeklinde olmayacak. Yani, her sezon işlemekte olduğu olay örgüsünü tamamlayan final bölümleriyle sonlanacak. Unreal Cinema dizinin ilk bölümünün yayınlanacağı tarih olarak yaz ortasını vermişti. Fakat biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını söyleyerek yayın tarihini ekim ortasına çektiler. Bölümlerin birkaç ayda bir yayınlanması planlanıyor.

Animasyonda oyundan sahneler ve olayları görecek olsak da izleyeceğimiz hikaye oyununki ile sınırlı kalmayacak. Ayrıca, hikayenin ana karakteri, Star Wars evrenininde geçen diğer hikayelerin esas kabul ettiği şekilde, erkek olacak. Karakterin cinsiyeti gibi ismi de oyuncular tarafından belirlendiği için Unreal Cinema karaktere yeni bir isim vermiş. Seri boyunca ana karaktere Avren ismiyle hitap edilecek. Sanıyorum ki oyunu oynamış herkes bu tercih karşısında gözlerini devirmiştir.

Seslendirme sanatçıları da diziyi yapan ekip gibi büyük oranda hayranlardan oluşuyor. Ses sanatçılarının çoğunun soyadı dahi açıklanmadı. İçlerinden yalnızca Darth Malak‘ı seslendirecek olan Daniel Hodge‘un, Fallout New Vegas için gelen The Frontier modunda seslendirme yaptığını biliyoruz. Diğer ses sanatçıları hakkında daha fazla bilgi verebilecek okurlarımızı yorumlara bekliyoruz.

Ses sanatçılarının tanıtıldığı videoya buradan erişebilirsiniz.

Revan ve HK-47 (Unreal Engine 5)

Lucasfilm ile Anlaşma ve Diğer KotOR Ürünleri

Lucasfilm Unreal Cinema’nın animasyon serisinin kendileri için bir sorun yaratmayacağı güvencesini verdi. Ancak bazı şartlar koymayı da ihmal etmedi. Hayranların hazırladığı bu animasyon serisinde filmlerden sahne kullanılması yasak. Aynı zamanda bu animasyon serisinin herhangi bir şekilde ticarileştirilmesi mümkün olmayacak. Son olarak da proje için diğer hayranlardan maddi destek toplanmayacak.

Unreal Cinema’nın maddi destek topladığı bir Pateron hesabı var. Fakat bu hesaba verilen destekler direkt olarak Star Wars: KotOR projesi için harcanamıyor.

Daha önceden duyurduğumuz Disney animasyonunun bu animasyondan farklı olduğunu belirtelim. Ayrıca Star Wars: Knights of the Old Republic oyununun remaster’ının hazırlandığını da hatırlatalım. Old Republic döneminden hoşlanan okurlarımıza Star Wars the Old Republic (SWTOR) adlı MMORPG oyununun özellikle son yıllarda aldığı ek paketler ile keyifli bir deneyim sunduğunu söyleyelim. Bahsettiğimiz tüm bu gelişmeleri beklerken datacron toplamaya ne dersiniz?

Star Wars: Knights of the Old Republic (KotOR)

Ben de tüm KotOR hayranları gibi yüksek çözünürlüklü HK-47 görecek olmaktan ötürü heyecanlıyım. Ayrıca oyunun güncellenmiş oynanış şeklini deneyimlemeyi de sabırsızlıkla bekliyorum. Umut ediyorum ki bu gelişmeler ışığında eski Star Wars romanlarının da yeni baskılarını raflarda görebiliriz. Drew Karpyshyn‘in Darth Bane üçlemesini ve Revan romanını eksiksiz, Türkçe ve yeni baskılarıyla görmek harika olmaz mıydı?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.