Dizi Haberleri

50 Yıldır Aramızdaki Uzaylı: Doktor Who!

Doctor Who Banner

Evet sevgili FRPnet okuyucuları, evimizin uzaylısı, uzayın ve zamanın vicdanı, kötülerin düşmanı ve yardımcılarının bağlandığı Doktor’un dünya üzerindeki 50. yılının kutlamalarına hoş geldiniz!

BBC’nin tam 50 yıl önce çocuklar azıcık bilim öğrensin, tarih bilsin diye ortaya çıkardığı Doctor Who artık bir aile dizisinden çok daha fazlası, bir kült.

Uzunluğuyla Guiness Rekorlar Kitabı’na giren dizi, 23 Kasım’da 1,5 saatlik The Day of the Doctor isimli özel 50. yıl bölümüyle tüm dünyada ortak yayınlanacak. Bu cuma akşamı yanlışlıkla (!) 1 gün erkenden piyasaya sunulan bölümün trailer’ı aşağıda. Ama önce biraz ön bilgi:

1963’te Kennedy suikastinin hemen ertesi güne yayınlanmak gibi üstün bir talihsizlikle başlayan Doctor Who, Gallifrey gezegeninde yaşayan Zaman Lordları (Time Lord) ırkının sonuncu elemanı olan Doktor’un (The Doctor) hikayesini anlatır. Kendisi oldukça enteresan bir karakterdir, zira insana benzemesine rağmen içeride iki kalbi vardır (binary vascular system), radyasyon adama koymaz, aşırı zekidir, kesinlikle dengesizdir ve saçma bir espri anlayışı vardır, mavi bir polis kulübesi şeklinde görünen ama aslında içi dışından bayağı bir büyük olan TARDIS’te (Time and Relative Dimension in Space) ikamet eder, üstüne en ama en önemlisi yeniden doğma kabiliyetiyle yaşar (rejenerasyon).

Bir bedenin kaldıramayacağı bir hasara mı uğradı? HOP, yeni bedene merhaba! Zaten dizinin bu kadar uzun sürmesinin ve kült seviyeye ulaşmasının bir numaralı sebebi de bu. Her yeni rejenerasyon yeni bir Doktor demek, her ne kadar aynı uzaylı olsa da bir sonraki bedenin ne olacağı, ruh hali hep bize ve ayrıca Doktor’un kendisine ve yanında sürekli dolaşan,  değişen yardımcılarına sürprizdir. Tabii ki rejenerasyonun sınırları vardır fakat şimdiye kadar 10 kez yenilenen Doktor, bu yılın sonundaki yeni yıl bölümünde 11. kez yenilenerek 12. bedenine kavuşacak.

Özel bölüme dönersek, BBC tam bir şölen hazırlığı içerisinde diyebiliriz. 18 Kasım’da başlayacak Doktor Who maratonunun içeriğinde Brian Cox’la Doktor Who’nun bilimsel altyapısından tutun da yeni serilerin Doktor’larının özel bölümlerine kadar tam 1 hafta sürecek programın tabii ki zirve noktası The Day of the Doctor. Hikayesi ise yeni seriyle eskiyi bağlıyor:

Öncelikle, Doktor’un bilinmeyen bir reenkarne haliyle karşılacağız. Ayrıca yeni serinin en popüler Doktor’u David Tenant’ın canlandırdığı  #10 ile Matt Smith’in #11’inin yan yana geldiği epik bölümde, 7. Sezonun sonunda ortaya çıkan ve kayıp bir rejenerasyon yaşayan John Hurt’ün canlandıracağı “karanlık” bir Doktor göreceğiz. Tabii ki serinin favori kötüsü Dalekler, #10’un ekürisi Rose ve içine kaçan Bad Wolf, eski serilerden kalan Zygonlar ve pek tabii ki favori İngiliz Kraliçesi 1. Elizabeth ortada dolaşan üç Doktor’a eşlik edecekler. Dile kolay, üç Doktor! Zamandaki paradoksu düşünemiyorum bile. Fakat dizinin ana senaristi Steven Moffat’ın dediğine göre bu bölümden sonra serinin seyri değişecekmiş, değişmek zorundaymış.

Toparlarsak artık, 23 Kasım’da özel bölümü heyecanla beklediğimizi söyleyebiliriz. Başta da belirttiğim gibi bütün dünyada aynı gün yayınlanacak, ayrıca sinemalara da 2D ve 3D seçenekleriyle girecek olan The Day of the Doctor, bizim burada da CNBC-e’de aynı akşam saat 22.00’de yayınlanacak (Zimbabwe’de yayınlanacak, burda olmasın mı?). Efsanenin bu mihenk taşını kaçırmayın!

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.