Haberler

2023 Yılında Çıkacak LEGO Setleri

LEGO, her yıl setlerine yenilerini ekliyor. Bazı setler emekliye ayrılırken, birçok yeni setle tanışıyoruz. Bu yıl iddialı pek fazla ürün olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Birkaç yıl önce sevgili eşim Özlem Şen ve sitemizin güzide yüzlerinden Selim Yılmaz ile LEGO hobisine vakit ayırmaya karar verdik. Ama malumunuz, ülkemizin ekonomisinin oluşturduğu şartlar düşünüldüğünde bu pek de bütçe dostu bir hobi değil. Her seti almak gibi çılgınlıklara girmek demek, boyumuzdan çok ama çok daha fazla borç batağına saplanmak demek. Ama iyi bir hesaplama ve indirim kovalayarak, istenilen setlere ulaşmak mümkün.

2023 yılında çıkacak setleri gördüğümde, bütçeyi biraz daha fazla düzenlemem gerektiğine karar verdim. Bu yıl içerisinde hem onaylanmış, hem de onaylanmamış (Ama çıkmasına kesin gözüyle bakılan) çok fazla set gözüme takıldı.

Bu hobiye gönül vermiş ya da girecek olanlara 2023 yılının ön plana çıkan setlerine bir bakalım derim. Bu arada not etmeden geçmeyeyim. Çıkış tarihlerini Avrupa bazlı olarak ve fiyatlandırmayı de Euro olarak yazmış bulundum. Ülkemize geliş dönemlerinde ve fiyatlandırmada farklılık olduğunu unutmayın. Bir de tabii Friends, City, Money Kid gibi ve daha fazla birçok set var. Hepsine yer vermediğimi de ekleyeyim.

LEGO Icons Moduler 10312 Jazz Club – 4 Ocak

LEGO şehri yapmak, bu hobinin içinde başka bir hobi gibi. Firma bunun farkında olacak ki, şehircilikle uğraşan takipçilerine çok özel parçalar çıkartıyor. Jazz Club, Icons serisi altında yılın ilk günü itibariyle satışa sunulacak. 2899 parçalık set, şehirlerinize klas bir hava katacaktır. 4 Ocak tarihinde, Avrupa pazarına 229 Euro etiket fiyatıyla sunulacak.

LEGO Lord of the Rings BrickHeadz – Ocak 2023

Sonunda beklenen an geldi. Uzun yıllardır LEGO, Yüzüklerin Efendisi markasını kulak arkası etmişti. Ancak BrickHeadz serisiyle birlikte birçok yeni LEGO seti de ortaya çıkacak. BrickHeadz içerisinde 3 farklı set olacak. 40632 kodlu Arwen ve Aragorn seti 261 parçayla; 40631 kodlu Gandalf ve Balrog 348 parçayla; 40630 kodlu Gollum ve Frodo ise 184 parçayla raflardaki yerini alacak. Setler Ocak ayı itibariyle peyderpey piyasaya sürülecek ve 19 Euro etikete sahip olacak.

LEGO Star Wars TIE Bomber 75347 – 1 Ocak 2023

LEGO’nun Star Wars konusunda yaptığı en iyi işlerden biri de, ikonik uzay gemilerini set olarak sunması. Siz de benim gibi bu gemileri topluyorsanız, TIE Bomber radarınıza girmiş olmalı. 625 parçalık bu ufak set, Ocak ayının başında piyasaya sürülecek ve 64 Euro fiyatı olacak. Bu seriyle birlikte 501st Clone Troopers Battle Pack ve Boba Fett’s Starship Microfighter‘ın çıkacağını da eklemeden geçmeyeyim.

LEGO Art Hokusai – The Great Wave 31208 – 1 Ocak 2023

Kanagawa Açıklarındaki Dalga olarak bilinen Kanagawa Oki Nami Ura, Japonya kültürünün ve sanat tarihinin en önemli parçalarından biri olabilir. LEGO, sanat kısmına da el atarak bu şahane tabloyu oluşturmuş. 1810 parçalık The Great Wave Hokusai isimli set, 1 Ocak 2023 tarihinde 99 Euro fiyatla satışa çıkacak.

LEGO Tusken Raider BrickHeadz 40615 – 1 Ocak 2023

BrickHeadz serilerinden en zor bulunanları her zaman için Star Wars ürünleri olmuştur. Siz bulana kadar ya piyasaya girişleri zorlaşmıştır ya da emekli olmuşlardır. Tusken Raider seti de kısa süre içerisinde tükenip kaybolacak bir sete benziyor. Yeni yıl ile birlikte piyasaya sürülecek olan Tusken Raider, 9 Euro fiyatla sunulacak ve 152 parçaya sahip olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.