Sinema Haberleri

Zack Snyder’ın Rebel Moon Filmi için Çekimler Tamamlandı

Zack Snyder’ın çekilmeyen Star Wars filmi projesinden uyarladığı Rebel Moon, Netflix’te iki filmlik bir projeye dönüşmüştü. İki film için de çekimler tamamlandı.

Rebel Moon‘un çekimleri Nisan’da başladı ve çekimler başlar başlamaz Netflix projeyi iki filme bölme kararı aldı. Dolayısıyla aslında iki filme bölecekleri uzun, tek bir film çektiler geçtiğimiz 8 ay boyunca.

Çekimlerin sonuna geldiklerini Zack Snyder bir paylaşım yaparak duyurdu:

Rebel Moon’un çekimlerinde çalışan herkese teşekkürler. Sizin sanatçılığınıza, fedakarlığınıza, dostluğunuza ve gösterdiğiniz büyük emeğe hayran kaldım. Siz olmasaydınız ortada bir film olamazdı. O yüzden, tekrar teşekkür ederim! Çekimlerin sonuna geldik!!

Zack Snyder

Rebel Moon Ne Anlatıyor?

Öncelikle filmlerle ilgili detayları ve oyuncu kadrosu hakkında bilgileri içeren haberimize buradan, konsept çizimleri sergileyen haberimize de buradan ulaşabilirsiniz.

Bunlar dışında Snyder, THR’a verdiği bir röportajda filminin Akira Kurosawa’nın tarzıyla Star Wars’u harmanlayacağı mesajını verdi. Zaten Snyder çocukluğundan beri hem bir Kurosawa hem de bir Star Wars hayranıymış. Dolayısıyla onlarınki gibi büyük maceralara ve bilimkurguya tutkun olduğunu söylüyor.

Rebel Moon’un büyük bir marka (fikri mülkiyet) olmasını umuyormuş. Ve onun evrenini büyütmeyi çok istiyormuş. Ki zaten geçtiğimiz 2-3 yılı sadece bu evreni tamamlayıp genişleterek geçirdiğini söylüyor yönetmen. Çünkü hiçbir köşenin boş kalmaması gerektiğini düşünüyormuş. Snyder, filmin geçtiği evreni bereketli bir toprağa benzetiyor. Ve evreni tanımak için o toprağı gerçekten ekip biçtiğini söylüyor. Yani Rebel Moon’un evrenini birçok hikaye, çizim ve tasarım ile doldurduğunu iddia ediyor.

Bir de filmin konusundan kısaca bahsetti:

Bu film bir uzay fantezisi. Dolayısıyla içinde Dünya olması gerekmiyor. Ama Dünya gibi bir toplum gezegeni, bir tarım gezegeni var. Diğer gezegenlerin ordularından bir grup kötü adam da bu bölgede. Ve karınlarını doyurmak istiyorlar. Bu yüzden köye gelip köydekilerden onları beslemelerini talep ediyorlar. En azından uzayın bu bölgesinde onların savaşını savaşmalarının karşılığında. Ve tabii ki bunu sorarken pek kibar davranmıyorlar. Zaten nihayetinde de muhtemelen köyü yakıp yıkacaklar. Köylüler onlara direnmeye, onlarla savaşmaya karar veriyor. Bunu başarabilmek için de galaksiyi dolaşıp onlara yardımcı olabilecek savaşçılar arıyorlar. Bu savaşçıları bulup çağırmak için de genç bir kadını görevlendiriyorlar.

Zack Snyder

Filmin Kurosawa’nın 1954 yapımı Seven Samurai filminden esinlenmiş olduğu tahmin ediliyor. Bir de kısacık bir ilk bakış videosu yayınlamışlar. Ona da buradan ulaşabilirsiniz. Şimdilik bildiklerimiz bu kadar.

Siz Rebel Moon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Movieweb

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.