Sinema Haberleri

“X-Men: Days of Future Past” Filminde Neler Göreceğiz

x-men-days-of-future-past-banner

Evet, X-Men belki fazla önemsenmemiş olabilir zira eski filmleri, son çıkan Avengers ve Wolverine filmlerine göre oldukça sönük kalmaktadır. Ama bu sefer bomba gibi geliyor!

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren The Wolverine filmini izleyenler umarım filmin Credits kısmından sonraki 30 saniyelik sahneyi izlemişlerdir –internette mevcut-.  Çünkü o 30 saniye içinde 23 Mayıs 2014 tarihinde çıkacak yeni X-Men filmine giriş yapılmakta!

x-men-days-of-future-past-postersFilmin isminin, X-Men: Days of Future Past olduğunu görür görmez koltuktan düştüm, yalan yok. Çünkü Days of Future Past, X-Men’in hem en çok bilinen çizgi romanlarından hemde 90’larda yayımlanan çizgi filmleri içinde en çok izlenen bölüm serisinin ismiydi. Hele ki filmin oyuncu kadrosunu görünce…

İlk olarak Days of Future Past’ten bahsetmekte yarar var. Çizgi roman ve film konusunun tabii ki birebir parelel gitmeyeceğini biliyoruz ama yine de o seriden pek çok karaktere ve olaya yer verilmesi film daha başlamadan kendisine ısınmamıza sebep oldu. Days of Future Past, isminden de anlaşılacağı üzere, zaman döngüsü üzerine kurulmuş bir olay örgüsünü anlatıyor. Konusu ise şöyle (hem çizgifilm hemde çizgi romanın ortak olan kısımlarını söylemek gerekirse); X-Men gündelik hayatına devam ederken gelecekten gelen Kitty Pride (filmde duvarlardan geçebilen kız) X-men’i gelecekte olacaklar konusunda uyarır. Olaya göre X-Men, Amerikan senatosunun en güçlü ismi Senator Kelly’nin suikastini engelleyemez ve hükümet de suçu mutantlara atar. Ve meşhur bilim insanı Bolivar Trask ile anlaşan hükümet, kendisi için apartman büyüklüğündeki meşhur mutant avcı robotlarını yapmasını ister; Sentineller. Mutantlar öldürülür ve hayatta kalanlar da toplama kamplarına götürülür. Direnen mutantlar da -haklı olarak- terör estirerek her yerin altını üstüne getirirek tam bir kaosun hakim olmasına sebep olur. Gelecekten gelen Shadowcat (Kitty Pride) ise bizimkileri uyarmak üzere geçmişe gelmiştir. Olacakları engelleyebilirlerse öyle bir geleceğin asla var olmamasını sağlayabilirler.

X-Men-Days-of-Future-Past-yatay-1

Çizgi filmde ise tek fark, gelecekten gelen karakter Shadowcat değil, meşhur Bishop’tır. İki karakteri de -Bishop ve Shadowcat- yeni filmde göreceğimizi duyurmaktan başka bir şey de kalmıyor bize.

Filmdeki konu da benzer. Hükümet, Bolivar Trask isimli dahi bilim insanı ile mutant avcı robotlarını yapması için anlaşıyor. Wolverine de, Bolivar Trask’i durdurmak için geçmişte gönderilerek (Profesör Xaiver* ve Magneto tarafından) bazı şeyleri değiştirmeye uğraşıyor. Gittiği zaman ise X-men First Class filminin geçtiği tarihlere gitmiş olacak. Yani genç Profesör Xaiver ve Magneto’yu tekrar göreceğiz.

* Professor Xaiver’ın, X-Men: Last Stand filmindeki akıbetini hatırlayanlar filmin Credits kısmından sonraki 30 saniyelik kısmı izlemediyse lütfen tekrar izlesin.

x-men-days-of-future-past-sentinelVe asıl bomba ise Bolivar Trask’i oynayacak isim! Hepinizin bildiği ve yahut bir yerden gördüğü, duyduğu bir isim! Game of Thrones’un cücesi ve küçük şeytanı Peter Dinklage! İsminin filmde olacağı haberi ilk çıktığında aklıma gelen tek karakter Puck idi. Kendisi X-Men ile başta düşman, sonradan sıkı dost olan Alpha Flight isimli Kanada süper kahraman ekibinin cüce bir üyesiydi. (Çizgi filmini izleyenler hemen hatırlayacaktır). Ancak kendisinin Bolivar Trask’i oynayacağını duyunca ilk başta şaşırdım sonra çok sevindim. Zira mizacının tam uyduğu bir karakter (Hatırlatmakta fayda var, çizgi roman serisinde Trask cüce değil).

Film de eski ve yeni bir çok yüzü göreceğiz. İlk filmlerden beri görmeye alıştığımız;

Profesör Xaiver: Hem geçmişteki halini hemde şu anki halini göreceğiz.

Magneto: Profesör gibi hem genç hemde yaşlı hallerini göreceğiz.

Wolverine: The Wolverine filminin sonundaki 30 saniyelik ek sahne içinde Profesör ve Magneto’nun “ricasını” kıramayarak X-Men’e tekrar dönmeyi kabul eder. Filmin odak karakteri kendisi olacak gibi gözüküyor!

Rogue: Dokunduğu kişinin mutant güçlerini ve yaşam gücünü emebilen sorunlu karakterimiz. Ancak bu filmde epey bir olgunlaşmış gözüküyor.

Beast: X-Men First Class filminde gençliğini de gördüğümüz mavi tüylü tatlı bilim adamımız.

Storm: Doğa güçlerine hükmedebilen ve şu anda X-Men’in liderliğini üstlenmiş Afrika asıllı güzel bayan. (Favori karakterim :) )

Shadowcat: Duvarlardan geçebilen genç kızımız.

Iceman: First Class hariç tüm filmlerde oynayan ya da gözüken buz adamımız. Last Stand filminde tamamen buz formuna dönüşebilmeyi başarmasıyla son filmde epey fark yaratabilecek bir seviyeye ulaşmış oldu. Hatta dipnot düşmek gerekirse Iceman aslında Omega-Level bir mutanttır. Yani mutant avcı robotları Sentineller tarafından en güçlü mutantlar listesine eklenmiş biridir.

Colossus: Vücudunun tamamını organik çeliğe dönüştürüp süper kuvvete sahip olabilen Rus aksanlı yakışıklı karakterimiz. Çizgi roman serilerinde Shadowcat ile çok büyük bir aşk yaşamaktadırlar. Alınan duyumlara göre filmde de bu yansıyacak.

Bunlar daha önceden gördüğümüz yüzlerdi. Birde yeni yüzlerimizi görelim:

Quicksilver: Avengers’ın yeni film haberimizde sizlere yönetmen Joss Whedon’un film için ikizler aradığından bahsetmiştik. Sonradan ortaya çıktı ki bu iki kardeş söylediğimiz üzere Scarlet Witch ve Quicksilver kardeşlerden başkası değildi. Comic-Con’daki şok açıklamayla Quicksilver karakterinin X-Men: Days of Future Past filminde de oynayacağını öğrenmiş olduk. Ancak iki film için belirlenen oyuncular farklı olduğu için bir düzenleme gelir mi orası meçhul. X-men filmi için belirlenen oyuncu ise Evan Peters.

x-men-days-of-future-past-resim2Bishop: Sevdiğim zaman çok sevdiğim, nefret ettiğim zaman boğmak istediğim bir karakter. Çizgi roman serisinde mutantların köleleştirildiği gelecekten gelmektedir. Kendisi hem yüksek teklonoji silahlar kullanmak birlikte, her türlü enerjiyi absorbe ederek geri yansıtabilen güçlü bir mutanttır. Filmdeki konumu ne olacak bilinmemektedir. Oyuncusu ise Omar Sy.

Blink:  Ve filmde önemli rol oynayacağını düşündüğümüz karakterimiz. Kendisi çizgi roman serisinde uzay ve zamanda kapılar açarak kendisini ve dostlarını ışınlayabilme özelliğine sahipti. Sanırım filmde Wolverine karakterini geçmişe yollayacak olan karakterimiz Blink olacak gibi gözüküyor. Oyuncusu ise Çin’in tescilli güzellerinden Bingbing Fan.

Sunspot: X-men ekibinin genç mutantlardan oluşan yan grubu New Mutants üyesi olan genç ama son derece güçlü mutantımızı filmde Adan Canto oynayacak. Kendisi güneş enerjisini absorbe ederek bunu siyah-kırmızı ateş olarak yansıtabilmekte ve uçabilmektedir.

Havok: Bazılarınız kendisini tanımıştır. First Class filminde göğsünden enerji ışını fırlatabilen bir mutanttır Alex Summers. Kendisi normalde Cyclops’un erkek kardeşidir ancak filmde bu zaman farkından dolayı mümkün değildir. Oyuncusu Lucas Till.

Warpath: Adı gibi savaş yolunu benimsemiştir felsefe olarak. Çizgi romanlarda X-Men’e bol bol katılıp bol bol küserek ayrılmıştır. Yarı amerikan yarı kızılderilidir. Saçlarına kızılderili sembolü olan tüyler takmayı ihmal etmez. Süpergüç, hız, dayanıklılık ve uçma yetenekleri mevcuttur. Oyuncusu ise Booboo Stewart.

Filmi büyük bir heyecanla beklemeteyiz. Çünkü bilinen bir gerçek ki hiç bir X-Men filmi, yapım bütçesini karşılamanın çok ötesinde bir gelir elde edememiştir ancak yine de sabit bir kitleyi kendine bağlamıştır. Son zamanlardaki Marvel filmlerinin başarısından dolayı -özellikle Avengers- gaza gelmiş olacaklar ki film için çok fazla uğraşıyorlar. Umarız beklediğimize değer bir film olur. Marvel filmleriyle ilgili yeni haberlerimiz için takipte kalın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.