AYBABTUSinema Haberleri

The League of Extraordinary Gentlemen Yeniden Filme Uyarlanıyor

Twentieth Century Studios, Alan Moore ve Kevin O’Neill‘in The League of Extraordinary Gentlemen eserini yeniden beyaz perdeye taşımak için çalışmalara başladı.

Alan Moore ve Kevin O’Neill’in çizgi roman serisinden, 2003 yılında iyi bir oyuncu kadrosuyla sinemaya uyarlanan The League of Extraordinary Gentlemen yeni bir film yapım aşamasında.

2003 yapımı The League of Extraordinary Gentlemen kadrosu

Disney’in bir bölümü olan Twentieth Century Studios, Hulu‘da yayınlanması planlanan bir yeniden yapım üzerinde çalışıyor. 2008 yapımı Revolutionary Road ve 2018 yapımı Red Sparrow gibi filmlerdeki çalışmaları ile tanınan Justin Haythe senaryoyu kaleme alacak. Projenin yapımcılığını Don Murphy, Susan Montford ve Erwin Stoff üstlenecek. Don Murphy ayrıca 2003 yılındaki The League of Extraordinary Gentlemen filminin de yapımcılığını üstlenmişti.

The League of Extraordinary Gentlemen, 1999’dan 2019’a kadar yayınlanan bir çizgi roman serisi. Aslen Victoria İngiltere’sinde geçen çizgi roman, İngiltere İmparatorluğu’na yardım etmek için Mina Murray/Mina Harker, Allan Quatermain ve Captain Nemo gibi bir dizi önemli kurgusal karakteri bir araya getiriyor. İngiliz İstihbarat ajanı Campion Bond tarafından bir araya getirilen The League of Extraordinary Gentlemen, Bram Stoker En İyi Resimli Anlatı Ödülü, Ulusal Çizgi Roman En İyi Yeni Çizgi Roman Ödülü (Uluslararası) ve En İyi Sonlu Dizi/Sınırlı Dizi dalında Eisner Ödülü de dahil olmak üzere bir çok yüksek profilli ödül kazandı.

2003’te 20th Century Fox, Moore ve O’Neill’in aynı adlı çizgi romanına dayanan The League of Extraordinary Gentlemen’ı sinemaya uyarladı. Stephen Norrington tarafından James Dale Robinson‘ın senaryosundan yönetilen film, bir terörist grubun büyük bir savaş başlatmasını durdurmak için uğraşan ekibin macerasını anlattı. Film, eleştirmenler tarafından sert eleştirilere maruz kalsa da mütevazı bir ticari başarı elde etti. Gişede, The League of Extraordinary Gentlemen 78 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık yaklaşık 179 milyon dolar kazandı.

Hem Kevin O’Neill hem de Alan Moore, The League of Extraordinary Gentlemen filmini beğenmediklerini ifade ederek kaynak materyalin hakkını vermediğini belirttiler. Şimdilik O’Neill ve Moore’un yeniden yapım filme dahil olup olmayacakları hakkında bir bilgi yok. Bununla birlikte senarist Justin Haythe’nin çizgi romanlara daha sadık bir film yapmak istediği belirtildi.

YouTube player

2003 yapımı filmde Allan Quatermain’i canlandıran Sean Connery, The League of Extraordinary Gentlemen’ın yayınlanmasının ardından oyunculuktan emekli oldu. Film, 2020’de vefat eden Connery’nin son canlı aksiyon filmiydi.

Hulu’da yayınlanacak The League of Extraordinary Gentlemen için herhangi bir yayın tarihi veya oyuncu seçimi bilgisi verilmedi.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.