Sinema Haberleri

The Incal Serisini Taika Waititi Filme Uyarlayacak

Jodorowsky‘nin Dune filmi için hazırladığı senaryonun fikirlerinden doğan The Incal çizgi romanları Blade Runner ve The Fifth Element gibi filmleri etkiledikten sonra nihayet Taika Waititi ile kendi filmine kavuşuyor.

The Incal serisi John Difool adında bir özel dedektifin hikayesini anlatıyor. İsmi sesli okuduğumuzda adının John The Fool yani Ahmak John olduğunu görüyoruz. Aslında John hiçbir öneme, derinliğe ya da gelişime sahip olmayan bir karakter. Fakat onun karar ve hareketleri tüm evrenin kaderini belirliyor. Zira Incal isimli, müthiş güce ve öneme sahip bir nesne çok beklenmedik bir yerde hiç beklenmedik bir şekilde eline geçiyor.

İntihar Geçidi. Her şeyi anında eriten asit gölünde son bulan engelsiz ve direkt bir düşüş.

Taika Waititi ile The Incal Filmi Geliyor

Jodorowsky ve Moebius‘ın yarattığı The Incal’ı filme uyarlamak için Taika Waititi kollarını sıvadı. Senaryo, Waititi’ye What We Do in the Shadows filmi ve dizisinde de eşlik etmiş olan Jemaine Clement‘in kaleminden çıkacak. Filmin IMDb sayfasında henüz adı geçmese de Peter Warren da projenin bir parçası olacak.

Hikayeyi Taika Waititi’nin sorumluluğuna bırakmak Jodorowsky’nin kararıymış. Hem de kendisi de bir yönetmen olmasına rağmen. The Incal’ın yazarını Waititi’nin filmleriyle H.R. Giger tanıştırmış. Bunun eğlenceli olan yanı Giger’i de sinema dünyasıyla aslında Jodorowsky’nin tanıştırmış olması. Onlar birbirlerini bir şeylerle tanıştırdıkça kazanan hep seyirciler oluyor gibi duruyor. Zira Alien filminin ikonik ve büyüleyici uzaylı tasarımları da bildiğiniz gibi Giger’in elinden çıkma. Jodorowsk’nin Dune projesi esnasında Giger sinema fikrine yeterince ısınmış ve sonrasında gidip Ridley Scott ile çalışmış.

Taika’nın yaratıcılığına tamamen güveniyorum. The Incal’ı hem samimi, hem büyüleyici hem de kozmik boyutlarla işleyebileceğine inanıyorum.

Jodorowsky

Waititi’nin The Incal fragmanını izlememize daha çok var. Fakat bu demek değil ki The Incal’ın bir fragmanı yok. 2011 yılında bir hayranın (Pascal Blais) çizgi roman karelerinden yarattığı fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube player

Dune, Jodorowsky ve The Incal

Dune romanını filme uyarlama hedefine sahip ilk projenin yönetmeni Jodorowsky idi. 1970’lerde gündemde olan proje yönetmenin diğer filmleri gibi çok çılgın fikirler içeriyordu. Üstelik kadrosu da en az yönetmenin kendisi kadar çılgındı. H.G. Wells’in Dünyalar Savaşı romanını radyoda okurken halkı yanlışlıkla telaşlandıran Orson Welles, Mick Jagger ve hatta Salvador Dali Dune’un bir parçası olmaya ikna edilmişti. Görsel tasarımların sorumluluğu da H.R. Giger’in usta ellerindeydi.

YouTube player
YouTube player

Yönetmenin Dune için fikirleri tuhaftı. Fakat yönetmene aşina olan kişiler için ortada garip bir şey yoktu. Çünkü Jodorowsky’nin yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı film Fando and Lis zaten gariplikleriyle ünlenmişti. Film 1968 yılında Acapulco Film Festivali’nde gösterildiğinde seyirciler çok rahatsız olmuş ve yönetmene tepki göstermişlerdi. Hatta bu tepkilerden sonra yönetmenin arabasına sığınarak seyircilerinden kaçtığına dair haberler bile var. Dune filmi zaten gündemimizdeyken Jodorowsky’nin Dune planlarını anlatan yukarıdaki fragman ilginizi çekebilir.

The Incal, Dune’un iptal edilmesinin ardından yönetmenin elinde kalan güzel fikirlerden doğmuştu. Yani, The Incal’ın doğması için Dune projesinin ölmesi gerekmişti. Gerçekten de çizgi romanlar yeni vemuhteşem fikirler içeriyor, bilim kurgu sevenleri hayal kırıklığına uğratmıyordu. Hikayenin gariplikleri yok değildi. Ancak dahiyaneliği daha ön plana çıkmış ve çizgi roman serisi ses getirmeyi başarmıştı.

The Incal

Dilerseniz çizgi romanlar için yazdığımız inceleme yazımızı buradan okuyabilirsiniz. The Incal cilt halinde ve Türkçe olarak Gerekli Şeyler tarafından yayınlanıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.