Sinema Haberleri

Stephen King İmzalı Doctor Sleep’e Genç Yönetmen

Stephen King’in başarılı bir şekilde beyaz perdeye de uyarlanan, başrolünde Jack Nicholson’ı muhteşem bir performansla izlediğimiz kült film The Shining devam edecek. Mike Flanagan, Stephen King‘in The Shining kitabının devamı olan Doctor Sleep’i beyazperdeye uyarlayacak isim oldu.

Warner Bros, Stephen King’in dünyaca ünlü romanından uyarlanan It filminin başarısının ardından yine bir King hikayesini sinemaya taşımaya hazırlanıyor. Efsanevi yazarın baş yapıtlarından The Shinning‘in devamı olan Doctor Sleep filminin yönetmenliği için de korku sinemasının parlayan yıldızı Mike Flanagan ile anlaştı.

Stephen King’in 1977 yılında kaleme aldığı The Shining (ülkemizde Medyum adıyla yayınlanmıştı) romanı 1980 yılında Stanley Kubrick tarafından beyazperdeye konmuş ve Jack Nicholson‘ın performansı filme damgasını vurmuştu. Romanın devamı 2013 yılında geldi ve hemen en çok satanlar listesine girdi: Doctor Sleep (Doktor Uyku). Korku filmi yönetmeni Mike Flanagan, daha bir ay önce, Doctor Sleep’i bir filme uyarlamak istediğinden bahsediyordu ki tam da bunu yapmak üzere Warner Bros ile el sıkıştı. Aralık ayında verdiği bir röportajda, “Kim Danny Torrance’in dünyasına dönüş yapmak istemez ki?” diyen Flanagan, şimdilerde Akiva Goldman‘ın uyarladığı orijinal senaryo üzerinde çalışmaya başladı.

Genç yönetmen, daha önce Netflix için King’in Gerald’s Game adlı eserindeki çalışmasıyla usta yazarı etkilemeyi başarmış ve ondan istediği tepkiyi almıştı: “dehşet verici, hipnotik ve korkunç”. Flanagan son 7 yılda yönettiği Absentia, Oculusi Ouija: Origin of Evil, Hush ve Before I Wake gibi filmlerle korku sinemasının parlayan yıldızı olarak görülüyor. Şu sıralar yine ünlü bir kitaptan temel alınan bir proje üzerinde çalışan Mike Flanagan, Shirley Jackson‘ın 1959’da yazdığı The Haunting of Hill House‘u da Netflix için çekmeye hazırlanıyor.

The Shining’in unutulmaz karakterlerinden Danny (Dan) Torrance, Doktor Sleep(Doktor Uyku) olarak karşımızdadır. Çocukluğunda bir kışını geçirdiği Overlook Oteli’nin “sakinlerinden” bir türlü kurtulamayan Dan, yıllarca bir şehirden diğerine sürüklenirken, sonunda ufak bir New Hampshire kasabasına yerleşir. Bir bakımevinde işe girip, kalan “ışıltısını” ölmekte olan insanları rahat ettirmekte kullanır. Orada Dan’e “Doktor Uyku” adını verirler. Dan, o güne dek görmediği kadar parlak bir ışıltıya sahip olan küçük bir kızla, Abra Stone’la tanıştığında geçmişiyle barışır ve Abra’nın hayatta kalabilmesi için iblislerle zorlu bir mücadeleye girişir.

İyi ile kötü arasındaki epik savaşın hikâyesinin konu edildiği film için henüz bir ajanda oluşturulmuş değil ancak hem Flanagan hem de Stephen King projede olduğuna göre yeni bilgiler için çok da beklememize gerek kalmayacak gibi.

Kaynak: Deadline

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.