Sinema Haberleri

Stan Lee’nin Hayatı Nihayet Beyaz Perdeye Geliyor!

stan-lee-banner

Çizgi roman kültürüne az çok meraklıysanız, Stan Lee ismini en az bir kere duymuş olmamanız imkansız. Spider-Man, Iron Man, Daredevil ve Fantastic Four gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sayısız Marvel kahramanının yaratılışına katkıda bulunan Lee’nin, zamanla çizgi roman sektörünü de aşarak bir popüler kültür sembolü haline geldiği bir gerçek.

Ve hayranların, yıllardır yarattığı kahramanların beyaz perde uyarlamalarında oldukça küçük rollerde seyirciye göz kırpan Lee’nin, kendi filmine kavuşması dilekleri nihayet duyuldu. Sembolleşmiş her isim gibi Hollywood’un biyografik filmler furyasından nasibini alacak olan Lee’nin hayatı, Twentieth Century Fox tarafından sinemaya uyarlanıyor!

Fakat bu film, alışkın olduğumuz tarihsel dramalardan biri olmayacak. Fantastic Four ve X-MEN filmlerinin de arkasında olan Fox, Lee’nin hayatını Kingsman: The Secret Service ve Roger Moore dönemi Bond filmleri çizgisinde, 1970’li yıllarda geçen bir aksiyon-macera filmi olarak izleyiciyle buluşturacak.

stan-lee-gorsel

Projenin yapımcılığını Lee ve Lee’nin POW! Entertainment ortağı Gil Champion üstelenecek. Yönetmen, senarist ve oyuncu kadrosu hakkında ise ne yazık ki henüz bir bilgi paylaşılmış değil. Ayrıca yapımda Twilight ve The Maze Runner sinema uyarlamalarında da çalışmış Marty Bowen ve Wyck Godfrey de yer alacak.

Yazarın hikayesi 1939 yılında, daha 17 yaşındayken amcasının yanında, Timely Comics’te işe girmesiyle başlıyor. Fakat yazar en büyük hayalini, “büyük Amerikan romanını” yazmayı bir türlü gerçekleştiremiyor ve yıllar içerisinde sektörü bırakacak konuma geliyor. Onu bu kararından döndüren ise hayatının aşkı olarak tanımladığı eşi Joan Lee oluyor.

Eşinin de desteğiyle Lee, bir kez daha çalışmaya koyuluyor ve 40’lı yaşlarında Fantastic Four’u yaratan ekibin bir parçası olarak çizgi roman kültüründe, ismini 140 sayılık Marvel Age dergisinden alan, Marvel Çağı’nı başlatıyor. Hayallerine ulaşmadaki en büyük adımı atan Lee, genellikle Jack Kirby ve Steve Ditko ikilisiyle Spider-Man, Doctor Strange, X-MEN, Iron Man, Hulk ve daha nice süper kahramanı yaratarak hem çizgi roman sektörünün hem de popüler kültürün çehresini sonsuza kadar değiştiriyor.

stan_lee_spiderman

1970’li yılların başındaysa Lee, işleri bir adım ileriye taşımak adına Hollywood’a yerleşiyor ve kahramanlarını sinema salonlarına taşımak için yapımcılar ile görüşmeye başlıyor. Filmimiz de tam olarak bu yılları, yani usta yazarın Hollywood’daki yükselişinin kıvılcımlarını çakışını konu alacak. Üstelik oldukça başarılı bir iş çıkarılabilecek bu konuyu gerçekten ilginç bir tarzda, “Bondvari” bir üslupla ele alacak.

Dolayısıyla film bir biyografiden ziyade aksiyon-macera filmlerine daha yakın bir çizgide ilerleyecek diyebiliriz. Tabii şunu da akılda bulundurmakta fayda var, Fox henüz proje ile ilgili hiçbir noktayı kesinleştirmiş değil, yani önümüzdeki günlerde şu an için elimizde olan bilgilerde değişiklikler yaşanabilir.

Stan Lee gibi bir yaşayan efsanenin hayatını, böyle ilginç bir bakış açısıyla izleyecek olmak oldukça heyecan verici. Hakkında oldukça az bilgiye sahip olmamıza rağmen bizi böylesine heyecanlandıran bu projenin detaylarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.