Sinema Haberleri

Scarlett Johansson ve Disney’in Black Widow Davası Kapalı Kapılar Ardında Sonuçlandı

Hollywood ve çevrimiçi yayın platformlarının en yüksek bütçeli davası nihayete erdi. Detaylar açıklanmadı ancak iki taraf da mutlu görünüyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan DisneyScarlett Johansson davası, film sektörünün gördüğü en büyük davalardan biri. Global pandemi nedeniyle sinema salonlarının kapanmasıyla online platformlar devreye girmiş ve pek çok yüksek bütçeli film yalnızca Netflix, Disney+ gibi platformlarda yayınlanmıştı hatırlarsanız. Hatta bunun bir standart haline gelebileceği de konuşulur olmuştu. Yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve oyuncular da büyük tepki göstermişti haliyle. Sinema kültürüne zarar verme ihtimali bir yana, pek çok insan bu süreçte ciddi maddi zarara uğramıştı (ya da uğradığını iddia etmişti).

Scarlett Johansson da onlardan biriydi. Açtığı davayı dikkat çekici yapan şey, bu çekişme ortamında ilk somut adımı atmış olmasıydı. Biliyorsunuz, Black Widow pandemi nedeniye fazlaca ertelenmiş ve ardından hem Disney+ hem de sinema salonlarında vizyona girmişti. Johansson da Disney’in Black Widow’u aynı anda Disney+ üzerinden yayınlayarak sözleşmeyi ihlal ettiğini söyleyerek dava açmıştı. Anlaşma yaparken yalnızca sinemada gösterileceğinin teminatını aldığını açıklayan oyuncu, bu ihlal nedeniyle milyon dolarlar kaybettiğini dile getirmişti (şu haberimizde detaylıca anlatmıştık). Davanın sonucu merakla bekleniyordu, kırılma noktası olabilecek bir emsal karar çıkacak deniyordu.

Disney, anlaşmazlığın basına yansımasının ardından “Gelin özelde konuşalım,” diyerek sözleşmenin üzerinden geçmeyi kabul etmişti en son. Görünüşe göre çözüme ulaşmayı başarmışlar. The Hollywood Reporter’ın haberine göre “Anlaşma şartları gizliliğe tabi olmak” suretiyle Johansson ve Disney yeniden el sıkışmış. Gizliliğe tabi deniyor filan ama belli ki para konusunda anlaşmışlar. Zaten Johansson’ın derdi de başından beri buydu, saklama gereği duymuyordu kendisi.

Ünlü aktris yaptığı açıklamada “Disney’le aramızdaki sorunları çözdüğümüz için çok mutluyum. Birlikte yıllarca içinde bulunmaktan gurur duyduğum işler yaptık. İş birliğimize uzun yıllar devam etmek için sabırsızlanıyorum,” demiş. Disney Studios’un patronu Alan Bergman da “Scarlett Johansson’la mutabakata vardığımız için sevinçliyim. Marvel Sinematik Evreni’ne yaptığı katkılar için minnettarız. Tower of Terror da dahil olmak üzere pek çok projede çalışacağız, sabırsızlıkla bekliyorum,” diye konuşmuş. Yani sadece davayı kapatmakla kalmamışlar, yeni projeler için de anlaşma sağlamışlar. Win-win durumu.

Tower of Terror Filmi Mi?

Disneyland‘in klasik duraklarından olan “Tower of Terror,” Amerikan televizyon efsanesi Alacakaranlık Kuşağı (Twilight Zone) temalı bir oyun parkı aslen. Bilimkurgu, korku, gerilim ve fantezi temaları barındıran 1959 çıkışlı dizi, o dönemin çocuklarını en çok etkileyen yapımlardan. “Bir dakika, şimdi dizinin tema parkının filmi mi gelecek? Ne alaka?” dediğinizi duyar gibiyim ve inanın benim de en ufak bir fikrim yok. Hakkında henüz hiçbir detay mevcut değil ama filmi Toy Story 4’un yönetmeni Josh Cooley’in yöneteceğini eklemiş olalım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.