Sinema Haberleri

Scarlett Johansson, Black Widow İçin Disney’e Dava Açtı

Marvel Sinematik Evreni 4. evre filmlerinden Black Widow‘un Disney+‘ta yayımlanması başrol oyuncusu Scarlett Johansson‘u mutsuz etmiş olacak ki, güzel oyuncu hakkını aramak için hukuki yollara başvurdu.

Marvel‘daki dengeleri değiştirebilecek haber Deadline‘dan geldi. Uzun süredir Natasha Romanoff‘u canlandıran Scarlett Johansson, karakterinin solo filmi Black Widow‘un sinemalarla aynı gün Disney+‘ta yayımlandığı gerekçesiyle nedeniyle dava açtı. Johansson, Disney‘i kontrattaki maddeleri ihlal etmekle suçladı.

“Disney, Covid-19’un Arkasına Saklanıyor”

Scarlett Johansson‘ın avukatı John Berlinski, yaptığı yazılı açıklamada, “Disney’in aboneleri artırmak ve böylece şirketin hisse senedi fiyatını yükseltmek için Black Widow gibi filmleri doğrudan Disney+’ta yayınladığı ve bunu yapmak için bir bahane olarak Covid-19’un arkasına saklandığı bir sır değil. Ancak, bu dar görüşlü stratejiyi ilerletmek için filmlerinin başarısından sorumlu sanatçıların sözleşmelerini görmezden gelmekle, onların haklarını ihlal ediyor ve biz mahkemede bunu kanıtlamayı dört gözle bekliyoruz. Bu kesinlikle Hollywood yeteneğinin Disney’e karşı çıktığı ve sözleşmelerdeki şartları yerine getirmesinin yasal bir yükümlülük olduğunu açıkça ortaya koyduğu son durum olmayacak.” dedi.

Scarlett Johansson Gelir Kaybetti

Sözleşmeye göre; Johnsson‘ın filmden elde edeceği ücretin büyük çoğunluğu gişe hasılatından gelecekti. Black Widow filminin Disney+‘a eklenmesiyle milyonlarca hayran filmi sinemalarda izlemek yerine yayın platformunu tercih etti. Hal böyle olunca Scarlett Johansson‘ın Disney‘e karşı dava yoluna gitmesi pek de şaşılacak bir durum değil. Salgın veya başka nedenle, Disney‘in böyle bir karar almadan önce filmlerdeki oyuncularla detayları konuşup anlaşmaya varması beklenirdi kuşkusuz ancak görünen o ki stüdyo; tüm 2021 filmlerini sinemalarla aynı gün HBO Max‘te yayımlayacağını duyuran Warner Bros. gibi itirazlara kulağını tıkamış durumda.

Disney’den Yanıt Gecikmedi

Scarlett Johansson’ın iddiası ve açtığı davaya Disney’den yanıt geldi. Deadline‘ın güncellemesine göre; bir Disney sözcüsü, “Disney, Johansson’ın sözleşmesine tamamen uydu. Premier Access ile Disney+’ta Black Widow’un piyasaya sürülmesi, bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerine ek tazminat kazanma olasılığını da önemli ölçüde artırdı.” dedi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.