Sinema Haberleri

My Best Friend’s Exorcism Farklı Bir Şeytan Çıkarma Filmi Olacak

Ergenlik kimse için kolay değil. Ama 80’li yıllarda bedeni şeytan tarafından ele geçirilmiş bir kızın ergenliği gerçekten çok zor geçiyor. My Best Friend’s Exorcism filmi 30 Eylül‘de Amazon Prime Video’da.

Grady Hendrix‘in Türkçeye En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini adıyla çevrilen My Best Friend’s Exorcism romanı filme uyarlandı. Filmin konusu şu şekilde:

Ergenlik yıllarını atlatmak kolay değil. Hele ki bedenin şeytan tarafından ele geçirilmişse. Yıl 1988. Abby ve Gretchen adlı iki en yakın arkadaş erkeklerden, pop kültürden ve Gretchen’a neon tozluklar gibi yapışmış doğaüstü bir güçten konuşuyorlar. Abby, Gretchen’a musallat olan o iblisi, kendisine fazlasıyla güvenen Christian Lemon’un şeytan çıkarma becerilerinin yardımıyla cehennemin derinliklerine geri yollamakta kararlı. Tabii iblis gitmeden önce Gretchen’ı öldürmezse.

Artık ister istemez The Umbrella Academy’i de çağrıştıran I Think We’re Alone Now şarkısıyla süsledikleri fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

My Best Friend’s Exorcism toplum baskısıyla başa çıkmanın da en az bir iblisle başa çıkmak kadar zor olduğunu anlatan bir korku filmi olacak. Ayrıca 1980’lerin popüler kültürüne de şapka çıkaracak.

Grady Hendrix hikayesiyle ilgili olarak şunları söylüyor:

Şeytan çıkarma hakkındaki çoğu hikaye yaşlı adamların yatağa bağlı bir kıza bağırmalarıyla ilgili oluyor. Bence bu iğrençti ve modası geçti. Ama bence hâlâ şeytan çarpması ya da şeytan çıkarma ayini ile alakalı güzel bir hikaye yazılabilir. Yeter ki üzerine biraz kafa yoralım.

(…)

Bence bu konu korku okurları için ilgi çekici olmaya devam ediyor. Çünkü bir şeytan tarafından ele geçirilmek değişim için müthiş bir metafor. Yaşlılıktan ötürü, farklı deneyimler sebebiyle, uyuşturucu ilaçlar ya da akıl hastalığı sonucu yaşanabilir bu değişim. Ancak ne sebeple olursa olsun birinin aniden değiştiğini görmek travmatiktir. Hem değişen kişi hem de onun çevresindekiler için. Ve bence şeytan tarafından ele geçirilme hikayeleri de bu travmayla başa çıkma yöntemlerinden biri.

Filmin oyuncu kadrosunda Abby rolünde Elsie Fisher ve talihsiz Gretchen rolünde Amiah Miller var. Elsie Fisher daha önce Castle Rock dizisinde rol almıştı. Amiah Miller’ı da The War for the Planet of the Apes filminde izlemiştik. Şeytan çıkarıcı Christian Lemon’ı da Christopher Lowell canlandırıyor.

Orijinali 2016‘da yayınlanan romanı İthaki Yayınları 2017’de dilimize kazandırmıştı. Selin de kitabı incelemiş ve genel olarak memnun kaldığını söylemişti. Hatta Stranger Things sevenlere de önermişti. Bakalım film nasıl olacak.

Bu arada İthaki Yayınları yazarın diğer kitaplarını da dilimize çevirmeye devam etti. Bu yıl Hendrix’in Güney Kitap Kulübü’nün Vampir Avlama Rehberi romanı raflardaki yerini aldı. Yani bu film hoşunuza giderse ona da bir şans verebilirsiniz.

My Best Friend’s Exorcism – İlk bakış görseli

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.