Sinema HaberleriVideo Galeri

Modern Frankenstein Uyarlaması Poor Things Filminden Fragman Yayınlandı

Yorgos Lanthimos‘un modern Frankenstein uyarlaması olan son filmi Poor Things‘den ilk tam fragman yayınlandı.

Yorgos Lanthimos’un yeni filmi Poor Things, Mary Shelley‘nin Frankenstein‘ının modern bir şekilde yeniden anlatımı olarak karşımıza çıkacak. Film, tuhaf bir bilim adamı olan Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) tarafından hayata döndürülen Bella Baxter (Emma Stone) adlı genç bir kadının hikayesini anlatıyor.

YouTube player

Merhum İskoç yazar Alasdair Gray‘in aynı adlı romanından uyarlanan hikaye, 2018 yapımı The Favourite filminin yazarlarından Tony McNamara tarafından beyaz perdeye uyarlandı.

Poor Things filmi; Lanthimos’un 2009’da Dogtooth, 2015’te The Lobster, 2017’de The Killing of a Sacred Deer ve 2018’de The Favourite‘dan sonra yedinci filmi. The Lobster, En İyi Film dalında Oscar’a aday gösterilirken filmin başrol oyuncusu Olivia Colman, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar Ödülü’nü almayı başarmıştı.

Vogue ile yaptığı bir röportajda yeni filmi hakkında konuşan Lanthimos, yazarla tanıştığını hatırlatarak şunları söyledi:

Kitabı yıllar önce okumuştum ve onu vermeye ikna etmek için İskoçya’da yazar Alistair Gray ile görüştüm. Çok sevimli bir adamdı. Ne yazık ki biz filmi çekmeden sadece birkaç yıl önce öldü. Çok özel ve enerjikti.

Filmin kadrosunda Willem Dafoe ve Emma Stone‘un yanı sıra Mark Ruffalo, Ramy Youssef ve Jerrod Carmichael gibi isimler yer alıyor.

Poor Things, 8 Eylül‘de sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.