Sinema Haberleri

Matt Reeves: Kurt Cobain, Robert Pattinson’ın Batman’i İçin İlham Kaynağı Oldu

Matt Reeves, Bruce Wayne‘in The Batman‘deki dağınık görünüşünün, Kurt Cobain ve Nirvana’nın etkisinden geldiğini söylüyor.

Matt Reeves‘in yeni Batman‘ine hayat veren Robert Pattinson üzerine her geçen gün daha yeni bilgiler ve görseller alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde, Empire‘a konuşan Reeves, bu yeni Batman konseptine ve kahramanın yeni görünümüne değinerek yeni Batman için neden Pattinson‘ın seçildiği hakkında bazı detaylar verdi. Robert Pattinson‘ın şimdiye kadarki sofistike playboy Bruce Wayne tasvirine daha az uyduğunu, Pattinson’ın görünümünde Nirvana ve Kurt Cobain‘in fazlasıyla etkisi olduğundan bahsetti.

Yazarken müzik dinliyordum ve ilk kısımları yazarken Nirvana’nın ‘Something In The Way‘ şarkısındaydım. İşte o zaman aklıma Bruce Wayne‘i daha önce gördüğümüz playboy versiyonu yapmak yerine, büyük bir trajedi yaşayıp inzivaya çekilmiş başka bir versiyonunu çekmek aklıma geldi. Böylece, Gus Van Sant‘ın Son Günler yapımını göz önünde tutarak bu bağlantıyı kurmaya başladım ve Kurt Cobain‘in bu kurgusal versiyonunun bu tür çürüyen malikanede olduğu fikri bana inanılmaz bir ilham verdi.

Son Günler, tam olarak bir biyografik olmasa da, Kurt Cobain ve hikayesinden oldukça etkilenen bir film. Reeves karaktere ruhu katmak ve alışılmışın dışına çıkmak adına bu yolu tercih etmiş. Ayrıca, Robert Pattinson‘ın, Safdie Brothers filmi Good Time‘da gösterdiği olağanüstü performans, Reeves‘in aklındaki Batman profiline Pattinson‘ın ne kadar uyduğu konusunda kendisini ikna etmiş gibi gözüküyor,

O filmde, onun savunmasızlığını ve çaresizliğini gerçekten hissedebiliyordunuz ama aynı zamanda gücünü de hissedebiliyordunuz. Bunun harika bir karışım olduğunu düşündüm. Ayrıca bir rock yıldızı gibi göründüğü Kurt Cobain aurasını da bunlara eklediğimizde ortaya çıkan büyük kitlelerin karşısında güçlü bir profil gösteren ama aynı zamanda onun bir münzevi tarafını da hissedebileceğiniz bir ikilem oluşturmak istedim.

Robert Pattinson ayrıca Empire ile karakteri nasıl ele aldığından bahsetti. Oyuncu, Bruce’un diğer Batman hikayelerinde olduğu büyüleyici sosyetikten çok, bu dünyada “saklandığını” belirtti. Pattinson‘ın açıkladığı gibi, Bruce “sadece Alfred ile küçük sırlarının temellerini atıyor ve kafasını bununla bozuyor. Bir süre sonra, Alfred bile onun kafayı yediğini düşünüyor!”

Film, Bruce Wayne‘in Batman oluşunun ikinci yılını konu alıyor ve filmde tam da o deliliğe tanık olacağız gibi gözüküyor.

Pandemi dolayısıyla ertelenen The Batman, 4 Mart 2022‘de vizyona girecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.