Sinema Haberleri

Marvel Sinematik Evreni’nde Mutantlar İyice Ortaya Çıkmaya Başladı

Marvel‘ın uzun süredir mutantları sinematik evrene katma planlarını biliyorduk. Onlar artık resmen Marvel Sinematik Evreni‘nin üyeleri.

⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡Uyarı: Ms. Marvel Final Bölümünden Spoiler İçerir!!!⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡

Yapımcı şirketler arasındaki yayın hakları mevzuları, karakterlerin isim hakları vb. mevzular yüzünden Fox ile yıllardır süren durumların son bulmasının üzerine artık Marvel Sinematik Evreni‘nde özgürce mutant ve mutasyon kelimelerini kullanmaya başladık. Doctor Strange in The Multiverse of Madness filminde başka bir evrendeki Charles Xavier‘ı (Patrick Stewart) görmemiz, X-Men ve mutant dosyasının açıldığına işaret olmuştu.

Sezon finalini yapan Ms. Marvel filminde ise ana karakterimiz Kamala Khan‘ın güçlerini aslında son bölüme kadar bilezikten aldığını düşünüyorduk. Ancak finalde Kamala ve Bruno arasındaki konuşmada bu kozmik güçlerin sadece bilezikten gelmediğini, Kamala’nın genetiğinde “bir çeşit mutasyon” olduğunun söylenmesi ve o esnada arkaplanda çalan X-Men çizgi filmlerinin intro müziğinin çalmasıyla resmi olarak Marvel Sinematik Evreni yada MCU‘ daki adıyla 616 numaralı evrendeki ilk mutantımız ile tanışmış olduk.

Peki Ms.Marvel aslında mutant mı? Kimler mutant olarak adlandırılacak?

Dizinin aksine çizgi filmlerdeki Ms. Marvel bir mutant değil, bir Kree deneyi dolayısıyla ortaya çıkmış bir Inhuman. Şimdilik karşımızda Inhuman ve mutant olarak ayrılan bir ikilem var. Marvel bu konuda nasıl bir ayrım yapacak bilinmese de, şahsi fikrim Inhumans fikrinden vazgeçilmiş olması çünkü öncelerde yayınlanan Inhumans dizisi pek tutmamıştı. Bu konudaki kararı ilerleyen süreçlerde hatta “The Marvels” filminde öğrenmemiz oldukça olası.

Peki şimdiye kadar tanıdığımız karakterlerin hangileri mutant olacaklar orası ayrı konu. Scarlett Witch‘in mutant olması oldukça olası gözüküyor lakin temelde aynı mantığa sahip bir şekilde bir başka sonsuzluk taşından gücünü alan karakterler de Inhumans olarak karşımıza geldi. Bildiğimiz gibi Marvel, sinematik evren uğruna pek çok şeyi değiştirip bizi ters köşe yapmayı çok seviyor.

X-Men ne zaman MCU’da olacak?

Bu sorunun cevabını herkes gibi bende çok merak ediyorum lakin son yapımlardaki gidişat bunun hiç uzak gelecekte olmadığı yönünde. Alternatif evrenlerdeki mutantlarla tanıştık ve önümüzde bir Secret Wars planı var. Tüm bunların beyaz perdeye gelmesi için hala bir kaç aşama var. Öncelikle, bizler hala çoklu evren kavramını aydınlatamadık evvela bunu açıklığa kavuşturmaları gerekecek. Ancak, Marvel patronu Kevin Feige, X-Men ekibini herhangi bir dizi ya da filme (bence She Hulk dizisi olabilir) cameo şeklinde dahil edip bir anda karşımıza çıkarabilir.

Tüm bunları ilerleyen yıllarda göreceğiz lakin benim şahsi fikrim, “zaten hep varlardı.” algısıyla karşımıza getirip şimdiye kadar gelmiş yapımlara onların varlığını gösterebilirler. Bu konuyu araştırırken sosyal medyada gördüğüm bir görseli paylaşıyorum eminim size de bana yaptığı gibi “keşke be!” hissiyatı verir.

Sonuçta Logan abimiz vardıysa Steve Rogers’ı gayet iyi bilmesi lazım.

Marvel en iyi yaptığı şeyi yaptı ve bizlerin hayal gücümüzü sonuna kadar kullanma şansı verdi. Hadi hep beraber bu zevke ortak olalım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.