Jurassic World Filminden Rekor Açılış
Cuma günü vizyona giren Jurassic World, 2 günde dünya çapında 511.8 milyon dolarlık gişe hasılatıyla şimdiye kadarki en yüksek karlı açılışa damga vuran film oldu.
Sadece Kuzey Amerika’da iki günlük gişe hasılatı 204.6 milyon dolara ulaştı. Filmin toplam gişe hasılatının ise 511.8 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.
Bu sayı, film şirketi Universal’ın en büyük sinema gişesi açılışı olmanın yanı sıra, dünya çapında şimdiye kadar karşılaşılmış en büyük açılış rakamı olarak gösteriliyor. Bu birinciliği 48 milyon dolarlık açılışıyla Harry Potter serisinin son filmi “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2” takip ediyor.
Universal’ın Nisan’da yayınladığı ve 147 milyon dolarla açılış yapan son büyük filmi Hızlı ve Öfkeli 7’nin dünya çapındaki hasılatı 1.5 milyar doları geçmişti.
Açılış rakamıyla Hızlı ve Öfkeli’yi bile geçen Jurassic World, Universal’ın sıradaki milyar dolarlık filmi yolunda hızla ilerliyor.
Filmle ilgili bilimsel yorumlarımıza buradan ulaşabilirsiniz. Film hâlâ vizyonda, iyi seyirler!
Jurassic World Fragmanı

Bu arada Guardians of the Galaxy’de Star-Lord karakterini canlandıran Chris Pratt, Jurassic World filminde de başrolde. Jurassic World’ün bu başarısını Marvel da kendi yöntemiyle kutlamış. :)
Jurassic World gibi bir 80’ler fenomeninin de elbette kendine münhasır oldukça geniş skalalara yayılmış büyük bir hayran ve izleyici kitlesi olduğunu gerçeğini gözardı ediyor değilim fakat 2000’lerde yaratmış olduğu akımın etkisinin izleri günümüz periyodunda bile hala hissedilen, küresel kitleleri herhangi bir sınırlı yaş perspektifine oturtmayan, 7’den 70’e herkesin ilgi ve beğenisi kazanmış, gönüllere ve zihinlere yer etmiş Harry Potter gibi bir tabiri caizse ”fantastik edebiyat krallığının” tek ve gerçek hükümdarı nasıl olur da JW’nin peşinden gelir doğrusu mantık çerçevesine oturtmakta biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. ”48 milyon dolarlık açılışıyla HP 2. sırada takip ediyor” demişssiniz. Bu da bizi ”HP, vizyona girmesinden sonra takip eden 48 saatte içinde yalnızca 48 milyon dolar hasılat rakamına erişti.” sonucuna götürüyor çünkü JW’nin rekoru 2 gün bazında değerlendirilmiş. Keşke HP’nin rekorunun hangi saatler çerçevesinde elinde tuttuğunu ekleseydiniz, daha iyi bilgilenebilirdik.
Bir hata olmuş sanırım zira Harry Potter Ölüm Yadigarları Bölüm 2 ilk haftasonunu yani üç günlük bölümü 169 milyon dolarlık bir hasılatla kapadı, dünya genelinde ise muhtemelen 480 milyon dolar hasılat elde etti. Yazar bir sıfır atmayı unutmuş.
Filmi bugün izleme fırsatı buldum da film abartıldığı kadarda iyi değil. Orta seviyenin üstünde izlenebilir bir film ancak elde ettiği hasılat tamamen büyük beklentilerden kaynaklıydı. Zira filmin aldığı eleştiriler ve puanlar göz önüne alındığında hasılat rakamlarının pekte önemi kalmıyor.
Muhtemel görünüyor. Hata sizin tasvir ettiğiniz şekilde gerçekleşmiş olabilir zira daha öncede ifade ettiğim gibi söz konusu olan ‘Harry Potter’ gibi bir fantastik edebiyat külliyatının en büyük ve ağır taşlarından biri. 48 milyon dolar açılış hasılatı kulağa pek mantıklı gelmiyor.