Sinema Haberleri

James Gunn Baskılarına Dayanamayan Disney, Galaksinin Koruyucuları’nı Dağıttı

Bir süredir Twitter kriziyle sarsılan Guardians of the Galaxy (Galaksinin Koruyucuları) serisinde beklenen oldu. Geçmişte attığı sosyal medya mesajları tepki gören yönetmen James Gunn ile iş sözleşmesini sonlandıran Disney, film ekibi ve kamuoyu tarafından baskı altında kalınca çareyi projeyi ertelemekte buldu.

Hollywood Reporter’ın aktardığı bilgilere göre; James Gunn’ı projeden çıkaran Disney, Guardians of the Galaxy 3 filmini de süresiz olarak rafa kaldırdı. Yani yönetmen James Gunn‘ın Temmuz ayında Guardians of the Galaxy 3’ten çıkarılmasıyla başlayan süreç, oyuncu ve yapım ekibinin işsiz kalmasıyla sona erdi.

James Gunn’ın Twitter Krizi

Bildiğiniz gibi, pedofili ve tecavüz olayları üzerine 2009-2012 yılları arasında attığı mesajları gündeme getirilen James Gunn, büyük tepki üzerine özür dilese de Disney tarafından sözleşmesi feshedildi. Walt Disney Stüdyoları Başkanı Alan Horn konuyla ilgili olarak, “James Gunn’ın Twitter geçmişindeki saldırgan tutum ve ifadeleri stüdyo değerlerimizle bağdaşmıyordu ve savunulamazdı. Biz de kendisiyle iş ilişkimizi kestik” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından film ekibi ve oyuncuları başta olmak üzere sinema sektöründen, izleyicilerden ve medyadan James Gunn’a destek geldi. Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Sean Gunn, Pom Klementieff, Michael Rooker ve Karen Gillan tarafından imzalanan açık mektupta; eski mesajları desteklemediklerini ancak özür dileyen James Gunn‘a yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü belirterek, yönetmenin serinin üçüncü filmine dönmesini talep etti. Hatta “Drax” rolündeki Dave Bautista, James Gunn’ın yazdığı senaryonun çekilmemesi halinde rolü bırakacağını bile açıkladı.

► James Gunn, Guardians of the Galaxy 3’ten Kovuldu!
► Guardians of the Galaxy Oyuncularından James Gunn’a Destek
► Drax’ı Canlandıran Dave Bautista’dan James Gunn Resti!

Baskıların artması üzerine beklenen oldu ve Disney, Galaksinin Koruyucuları 3 filmini süresiz olarak erteledi. Twitter krizinden önceki çalışma takvimine göre filmin çekimleri sonbaharda başlayacaktı ancak daha önce sonbaharda hazır olmaları istenen oyunculara başka işler bulmak için özgür oldukları söylendi.

Kriz ve sonrasındaki gelişmeler Galaksinin Koruyucuları serisinin adeta fişini çekti. Şimdi seriyi takip eden herkes Disney’in, ortalık yatışınca bir orta yol bulmasını (ki genel görüş James Gunn’ın senaryosunun kullanılması yönünde) ve film çekimlerine başlama talimatı vermesini bekliyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.