Sinema Haberleri

James Cameron, Marvel ve DC Karakterlerini Yerden Yere Vurdu

Sinema tarihinde rekorlar kıran Avatar filmini yıllar sonra seriye dönüştüren ünlü yönetmen James Cameron süper kahraman filmlerine fena salladı. Serinin ikinci filmi Avatar: The Way of Water‘da aile bağlarını işleyen Cameron, Marvel ve DC karakterlerini ‘öğrenci gibi davranmakla‘ itham etti.

Dünyaca ünlü yönetmen James Cameron, Marvel ve DC‘nin süper kahraman filmlerini hedef tahtasına oturttu.

Avatar, Titanic, Terminator gibi dünya çapında büyük başarı elde eden filmlere imza atan Kanadalı yönetmen James Cameron, The New York Times‘a verdiği röportajda Avatar‘ın devam filmlerinde karakter gelişimini ele alırken sözü süper kahraman filmlerine getirdi.

16 Aralık 2022 tarihinde gösterime girmeye hazırlanan Avatar The Way of Water‘da hikayenin baş kahramanları Jake Sully (Sam Worthington) ve Neytiri (Zoe Saldana) ebeveyn oluyor. Karakterlerin yaşının ilerledikçe hayatta kalmaktan başka sorumlulukları olduğunu gördüğünü belirten Cameron, bu duyguya Marvel ve DC stüdyoları tarafından geliştirilen filmlerde de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu ‘büyük ve şaşaalı’ filmlerde karakterlerin yaşının önemli olmadığını ifade eden ünlü yönetmen, “Hepsi öğrenciymiş gibi davranıyor. İlişkileri var ama aslında yok. Çocukları yüzünden işlerini bırakmıyorlar.” dedi. Bu tarz yapımlardaki karakterlerin, bir kişinin kök salmasını sağlayan ve ona güç veren unsurları deneyimlemediğine dikkat çeken James Cameron, “Bence film yapmanın yolu bu değil” şeklinde konuştu.

James Cameron bu konuda yalnız değil. Hatırlayacağınız gibi sinema tarihinin ustalarından Martin Scorsese de 2019 yılında süper kahraman filmlerinin sinema olmadığını belirterek bu yapımları tema parkı gezintilerine benzetmiş, hatta Ridley Scott da süper kahraman filmlerini sıkıcı bularak, senaryolarının kötü olduğunu söylemişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.