Sinema Haberleri

Martin Scorsese, Marvel Yapımlarını Filmden Saymıyor

Suç temalı film denildiğinde akla gelen ilk yönetmen olan Martin Scorsese, Marvel filmlerinin sinemaya yakışmadığını düşünüyor.

Sinema sektörünün en başarılı yönetmenlerinden biri olan Martin Scorsese, Netflix için çektiği yeni filmi The Irishman için The Empire ile bir röportaj gerçekleştirdi. Film hakkında notlara değinen ve sorulara cevap veren Scorsese, kendisine yönelik Marvel filmleri sorusuna enteresan bir yaklaşım gösterdi.

Ünlü yönetmene Marvel filmleri hakkındaki düşüncelerinin ne olduğu soruldu. Scorsese’nin cevabıysa “İzlemeyi denedim, biliyor musun? Ama bu sinema değil. Dürüst olmak gerekirse, yaptıklarının en iyi şeyin tema parkları olduğunu düşünüyorum.” oldu.

Scorsese’nin bu açıklaması elbette Hollywood’da ve ABD basınında yer buldu. Marvel filmlerinin sinemaya yakışmadığını belirtmesinin ardından, MCU evreninde Nick Fury’i canlandıran Samuel L. Jackson’dan cevap geldi.

Jackson, “Bu, Bugs Bunny’nin komik olmadığını söylemek gibi bir şey. Film filmdir. Onun filmlerini de herkes sevmiyor. Herkesin bir fikri var. Kimsenin film yapmasını engellenemez.” şeklinde konuştu.

Bir başka açıklama da MCU’nun başını çeken Robert Downey Jr.’dan geldi. Ünlü radyo programcısı Howard Stern’e katılan Robert Downey Jr., Scorsese’nin açıklamalarına karşılık kırgınlık duymadığını belirtti.

Her şeyde olduğu gibi bunda da farklı bakış açılarına sahip olmamız gerekiyor. Böylece devam edebiliriz. Açıklamalarını takdir ediyorum.” sözlerine yer verdi. Marvel filmlerinin sinema olmadığına yönelik açıklamaya karşılık da Howard Stern’i işaret edip “Bu Howard Stern’in radyocu olmadığını söylemeye benziyor” dedi.

Hollywood’un yetiştirdiği en büyük yönetmenlerden biri olan Scorsese’nin bu konudaki söylemini pek bir garip açıkladım doğrusu. En sevdiğim yönetmenlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor fakat milyar dolarlık bir sektörü görmezden geliyor olmasını gözden kaçırıyor olması enteresan.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.