Sinema Haberleri

İçimizdeki Kediyi Ortaya Çıkaran Stray Beyazperdeye Uyarlanıyor

Sevimli bir kediye dönüştüğümüz macera oyunu Stray‘in animasyon filmi geliştiriliyor. İlk animasyon filmi Nimona ile Netflix‘te sürpriz bir başarı yakalayan Annapurna Animation‘a emanet edilen uyarlamanın, ‘şimdiye kadar yapılmış en iyi hopepunk filmi’ olma iddiası var!

Stray

BlueTwelve Studio‘nun ödüllü video oyunu Stray, bağımsız stüdyo Annapurna Interactive‘in animasyon bölümü Annapurna Animation tarafından filme uyarlanacak.

2022 yapımı macera oyunu Stray, oyuncuları robotlara ve makinelere karşı hayatta kalmaya çalışan drone donanımlı bir sokak kedisi olarak yolculuğa çıkarıyor. Henüz ismi açıklanmayan Stray filminin yönetmenliğini Nick Bruno üstlenecek. Bruno, daha önce Annapurna’nın Netflix için ND Stevenson‘ın çizgi romanından uyarladığı Nimona‘yı da yönetmişti.

Stray uyarlamasını, Annapurna Animation Başkanı Robert Baird duyurdu. Entertainment Weekly‘ye konuşan Baird, “Bu tamamen bizi insan yapan şeylerle ilgili bir oyun ve içinde hiç insan yok. Bir kedi ve bir robot hakkında bir dostluk komedisi ve bir dinamik var. Yani komedi bunun doğasında var ama bu filmde tek bir insan bile yok. Bence oyunun inanılmaz derecede popüler olmasının nedenlerinden biri de bu; dünyayı sevimli bir kedinin bakış açısından görüyorsunuz.” açıklamasını yaptı.

Baird, animasyon film uyarlamasının stil açısından; pozitifliği, nezaketi ve iyimserliği asi silahlar olarak vurgulayan ‘hopepunk‘ estetiğini benimseyeceğini de sözlerine ekledi: “Bu terimi seviyoru; hopepunk. Eğer bu uyarlamanın hakkını vereceksek, bence bu şimdiye kadar yapılmış ilk ve en iyi hopepunk filmi olacak.”

Dünyaya kedi seviyesinde bakış açısı kazandıran Stray‘i animasyon olarak görmek de ilginç olacak. Bu arada göz atmayanlar için Stray soru cevap incelememizi aşağıya bırakıyorum.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.