Sinema Haberleri

Gazete İlanları Yoluyla Star Wars Kutlamaları

star-wars-genel-tam-banner

Her şey, 25 Mayıs 1977 tarihinde Star Wars filminin vizyona girmesi ile başladı. Günümüzde aralarından su sızmayan George Lucas ve Steven Spielberg, o dönemlerde de çok iyi arkadaşlardı.

Steven Spielberg, 1975 yılında Jaws filmini çekerek hem başarılı bir yönetmen olduğunu kanıtlamış hem de şöhretine şöhret katmıştı. Sonrasında olanlar oldu.

Uzun zaman boyunca Star Wars filmi üzerine çalışan George Lucas, 1977 yılında film vizyona girdiğinde büyük projesinin başlangıcını yapmıştı. O sırada Steven Spielberg de “Close Encounters of the Third Kind” (Üçüncü Türden Yakın İlişkiler) filmi üzerine çalışmaktaydı. 15 Kasım’da vizyona giren “Close Encounters of the Third Kind” ve “Star Wars” üzerine bu iki yönetmen büyük bir iddiaya tutuşmuşlardı. O iddiayı ve sonuçlarını buradan okuyabilirsiniz.

Bu 1 senelik süre zarfında tüm dünyaya da açılan Star Wars (o dönemde tüm dünyada aynı anda vizyona girme durumu yoktu maalesef) her ülkede önemli başarılara imza attı. Hatta Jaws’ın gişe başarısını gölgede bıraktı ve bu durum üzerine Steven Spielberg, gazeteye 2 Aralık 1977 tarihinde şu kutlama ilanını verdi.

star-wars-jaws

Aradan yıllar geçti, ikilinin dostlukları ile birlikte tatlı rekabetleri de ilerledi. Takvimler 1982 yılını gösterdiğinde Spielberg’in başarılı filmi “E.T. – The Extra-Terrestrial” vizyona girdi. Film büyük bir gişe başarısı elde ederek Star Wars’un gişe başarısını solladı. Şimdi kutlama sırası George Lucas’taydı. George Lucas, 1983 yılında gazeteye şu kutlama ilanını verdi.

star-wars-et-kutlama

Artık bu ilan kutlamaları hem sinema dünyasında hem de ikili arasında eğlenceli bir hale gelmişti. 1997 yılına gelindiğinde Star Wars’un özel sürümü yeniden gösterime girdi ve E.T.’nin gişe başarısını geçti. Bunun üzerine Spielberg, Variety dergisinde şu ilanı yayınlattı.

star-wars-et

Takvimler 1997 yılının sonlarını gösteriyordu ve James Cameron, Titanic filmi ile ortaya çıkıp tüm sinema salonlarını tıklım tıklım doldurdu. Gişede kazanılan büyük başarının ardından Star Wars’un başarısı gölgede kalmıştı. Şimdi kutlama sırası George Lucas’taydı. Lucas, geleneği bozmadı ve gazeteye şu kutlama ilanını verdi.

star-wars-titanic

Güncelleme – 23.12.2015:

Star Wars: The Force Awakens filmi, Jurassic World’e ait olan 2015 yılı gişe rekorunu kırdı. Hemen ardından Jurassic World ekibinden de kutlama gecikmedi.

jurassic-park-star-wars-bb-8

Bu olaydan sonra artık gazetelerde böyle ilanlar görülmemeye başlandı ancak tüm bu yaşananalar ve başarılar, Star Wars tarihine mizahi bir şekilde not düşüldü. Bu üç bilimkurgu yönetmeni arasındaki tatlı rekabet ve dostluk, tüm sinema camiasına da örnek oldu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.