Sinema Haberleri

Dungeons and Dragons Devam Filminde Drizzt Yer Alabilir

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves yönetmenleri serinin devamıyla ilgili heyecan verici açıklamalarda bulundu. Yeni yapımlar için en önemli planlarından biri, başta Drizzt Do’urden olmak üzere klasik D&D karakterlerini beyazperdeye taşımak.

Şu sıralar yaptığımız tüm haberler resmen Frpnet 1 Nisan şakaları gibi: Klasik şakalarımızdan Dragonlance dizisi Joe Manganiello’yla yapım sürecinde, Dungeons & Dragons filmine kavuşmamıza sayılı gün kaldı, şimdi de son açıklamalara göre geçen seneki 1 Nisan şakamız her an gerçekleşebilir. Site kocaman bir Simpsons bölümüne dönüştü ama şikayetçi miyiz? Kesinlikle hayır! (Son şaka gerçek olmasa da olur.)

Ülkemizde bu Cuma vizyona girecek olan Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves şu anda yurtdışında gişe rekorları kırıyor. Film hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not almış durumda. Öyle ki devam filmi şimdiden masaya yatırılmış. Polygon‘a röportaj veren yönetmenler John Francis Daley ve Jonathan Goldstein ise bu başarıyı beklemediklerini söylüyor. Hatta Daley’in açıklamasına göre ilk etapta seriye dönüşme ihtimalini hiç düşünmemişler.

“Filme hazırlanmaya başlarken seriye dönüştürmek aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Böyle düşünmek elimizdeki filme odaklanmamızı engellerdi bence. Günümüzde çoğu stüdyo bu hataya düşüyor; dereyi görmeden paçayı sıvıyorlar. Tek bir iyi film bile yapmadan sinematik evren yaratmaya çalışıyorlar. Bizim ilk önceliğimiz bu filmi en iyi şekilde hazırlamaktı.”

İlk filmin aldığı övgülerden sonraysa hemen devam filmi için fikir üretmeye başlamışlar. Honor Among Thieves ekibini bir kenara bırakmayı kesinlikle düşünmüyorlarmış. İkili “Devam filminde sıfırdan ekip oluşturup onları sıfırdan tanıtmak zorunda kalmayacağımız için çok daha rahat olacağız” diyor.

“İzleyici karakterleri tanıdığı için zaman kaybetmeden hemen hikayeye atlayabileceğiz. Bunu fırsata çevirerek ekibe yoldaşlık edecek yeni karakterler ve canavarlar tanıtmaya odaklanacağız. D&D çok geniş bir evren, kim bilir, belki Forgotten Realms‘dan uzaklaşıp farklı dünyalara odaklanırız.”

Röportaj bu noktada herkesin merak ettiği o soruya geliyor: Planlanan yeni karakterler içinde favori Drow’umuz Drizzt Do’urden de var mı? Aslında ilk film için düşündükleri hikayelerden biri de Drizzt’in hikayesiymiş ama Goldstein ve Daley rafa kaldırmış bu fikri.

Drizzt Do’Urden Kimdir?

“Hazırlık sürecinde Drizzt’i uzun uzun düşündük ama en azından ilk etapta onunla başlamamaya karar verdik. Çok popüler bir karakter olduğunun farkındayız, tabii ki onun da hikayesini anlatacağız. D&D dünyasında bir sürü muhteşem karakter var. Bazılarını film ekibine dahil etmeyi, bazılarını da yan karakter olarak kullanmayı düşünüyoruz. Hatta karakterleri tanıtmak için yan yapımlar hazırlamak da planlarımız arasında.”

Şaka maka bu sefer gerçekten Drizzt’i kanlı canlı göreceğiz gibi duruyor. Üstelik farklı dünyalara gitme fikri gerçekten heyecan verici: Planescape, Eberron, Ravenloft… İhtimaller sonsuz ama ben şahsen Game of Thrones tarzı bol entrikalı bir Underdark filmi izlemeyi çok isterim. Planlarında yoksa bile kesinlikle eklemeliler.

Peki siz hangi karakterleri ve evrenleri görmek istersiniz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.