Sinema Haberleri

Dune Filminin Gösterim Tarihi Değişti

Denis Villeneuve tarafından yeniden sinemaya uyarlanan bilimkurgu kültü Dune, planlanandan bir ay sonra vizyona girecek.

Warner Bros., Dune‘un gösterim tarihini değiştirdiğini duyurdu. Villeneuve tarafından Temmuz ayının sonunda çekimleri tamamlanan film, 20 Kasım 2020 yerine 18 Aralık 2020‘de sinemalardaki yerini alacak. Vizyon tarihi değişikliğinin nedeni belirtilmeyen Dune; yeni planlamaya göre; Steven Spielberg’ün West Side Story, Tom Holland’ın Uncharted ve Eddie Murphy’nin Coming to America 2 gibi yapımlarıyla gişede kapışacak.

Villeneuve, Dune Evrenini Bırakmıyor – Dune: The Sisterhood ile Bene Gesserit Dünyası Diziye Uyarlanacak

Frank Herbert tarafından 1965 yılında yazılan bilimkurgu romanı Dune, David Lynch’in uyarlamasıyla beyazperdeye gelmişti. Yıllar sonra yeniden çekilen Dune‘un başında bu kez Dennis Villeneuve var. Bilimkurgunun kült yapıtlarından Dune, yıldızlar kadrosuyla dikkat çekiyor: Timothee Chalamet (Paul Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Zendaya (Chani), Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Stellan Skarsgard (Baron Harkonnen), Dave Bautista (“The Beast” Rabban), Charlotte Rampling (Reverend Mother), Jason Momoa (Duncan Idoha) ve David Dastmalchian (Piter De Vries).

Dune: Fremenler ve Kültürleri

Aralık 2020‘de sinemaseverlerle buluşacağı belirtilen filmi tamamlayan Villeneuve, Bene Gesserit‘i anlatacağı Dune: The Sisterhood dizisiyle evrendeki maceralara devam edecek. Frank Herbert’ın oğlu Brian Herbert‘ın da filmin devam dizisini yapacağı da daha önce gelen haberler arasındaydı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.