Sinema Haberleri

Cloverfield’a Devam Filmi Geliyor!

Buluntu film türünün en başarılı örneklerinden biri olan Cloverfield serisine yenisi ekleniyor. Yeni film Matt Reeves‘in 2008 tarihli Cloverfield filminin doğrudan devamı olacak.

Bir dönem buluntu film furyası vardı. Amatör kamerayla çekilmiş havasıyla korku, bilimkurgu ve macera türünde birçok film çıkmıştı. Bu tür artık eskisi kadar popüler olmasa da döneminde birçok başarılı filmi bize kazandırmıştı. Cloverfield da o filmlerden biri.

Cloverfield’in önemli yanlarından biri de bize Matt Reeves ismini kazandırmasıydı. Hollywood’un başarılı yönetmenlerinden biri olan Reeves, bu film sonrasında birçok büyük projede yer almıştı. Maymunlar Cehennemi üçlemesinde iki filmde imzası olan Reeves, şimdilerde Batman filmi üzerinde çalışıyor. Ancak konumuz Cloverfield.

Bu film için sonrasında 10 Cloverfield Lane ve Cloverfield Paradox isimli iki proje yapılmıştı. Aynı evrende geçseler buluntu film türünde değillerdi. Cloverfield evreninin mistik ve korkunç dünyasını paylaşıyorlardı. İyi yorumlar alsa da ilk filmin yarattığı etkiyi sunamamışlardı.

Yeni Cloverfield Filmi Nasıl Olacak?

Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre ilk filmin doğrudan devamı olacak bir proje üzerinde çalışılıyor. Proje, J.J. Abrams‘ın film stüdyosu Bad Robot tarafından üstlenilebilir. Öte yandan Matt Reeves’in ismi projeyle şu aşamada anılmıyor. Senarist olarak iBoy ve Invasion filmlerinde yer alan Joe Barton‘ın seçildiği belirtiliyor.

Projenin bir tür canavar odaklı film serisine dönüşeceği de ortaya çıkan haberler arasında. Warner Bros. kendi Monsterverse filmleri için King Kong ve Godzilla‘yı bir araya getirmişti. Universal’ın şu aşamada rafa kaldırılmış olsa da bir canavar filmleri projesi var. Cloverfield’ın da kendi evrenini yaratacak potansiyeli var. Bu filmlerle neden rekabet içine girmesin?

Bad Robot tarafı henüz konu hakkında açıklama yapmadı. Fakat kısa bir süre içerisinde resmi duyuruyla beraber oyuncu kadrosu ve yönetim ekibi hakkında bilgilendirme geleceği belirtiliyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.