Sinema Haberleri

Christopher Nolan Korku Filmi Çekmeye Hazır!

Christopher Nolan şimdi de korku filmi çekmek istediğini belirtti. Onlarca yıllık kariyeri boyunca gerilim filmleri, uzay operaları ve süper kahraman suç dramaları gibi çeşitli türlerde filmler yönetmiş, her seferinde izleyicileri ve eleştirmenleri büyülemiş bir isim. Son filmi Oppenheimer ile atom bombasının geliştirilmesinin hikayesini anlatan Nolan, bir sonraki projesinde bambaşka bir türe göz kırpıyor: Korku filmi.

Christopher Nolan, İngiliz Film Enstitüsü’ne (BFI) verdiği bir röportajda, uzun süredir korku filmleri çekmek istediğini itiraf etti. Bu türün en sevdiği yönünün, “çok sinematik araçlara dayanması ve izleyicide içgüdüsel bir tepki uyandırması” olduğunu söyledi. Ayrıca, Hollywood’un diğer türlerde pek hoş karşılamadığı “kasvetli” ve “soyut” unsurların korku filmlerinde sıkça kullanılmasına da hayran olduğunu belirtti.

Writer, director, and producer Christopher Nolan on the set of OPPENHEIMER.

Nolan’ı korku filmi çekmekten alıkoyan tek şey ise henüz “olağanüstü bir fikir” bulamamış olması. Yine de, son filmi Oppenheimer’da bu türe ufak bir selam çaktığını da itiraf etti. Filmin Manhattan Projesi’nin ilk atom bombasının fırlatılmasından sonra geçen bir sahnesinde, izleyiciyi ürkütecek unsurlar barındırıyor.

Nolan, Oppenheimer’ın ikinci ve üçüncü perdelerini bir soygun filmi ve mahkeme salonu draması olarak kurgularken, bu korku sekansının da “konuya uygun” olduğunu belirtiyor. Bu iki türü seçmesinin nedeninin ise yeterince ana akım olmaları ve “insanların konuşması doğası gereği gergin ve izleyici için ilginç olması” olduğunu söylüyor.

Nolan’ın Teknik Tarzı Korku Filmine Nasıl Yansır?

Pratik efektlere ve gerçekçi görselliğe olan bağlılığıyla tanınan Christopher Nolan, korku filminde de bu tarzını sürdürebilir. Gerçekçi ve ürkütücü atmosferler yaratmak için CGI’a minimum düzeyde yer vermesi ve pratik efektlere ağırlık vermesi muhtemel.

Nolan’ın filmleri, karmaşık kurgu yapıları ve zaman kavramıyla oynamalarıyla da dikkat çekiyor. Bu unsurların bir korku filminde nasıl kullanılacağı ise merak uyandırıyor. Nolan’ın izleyiciyi koltuğunun kenarında tutacak bir gerilim yaratacağı ve klişelerden uzak bir korku filmi sunacağı şüphesiz.

Nolan’dan Sonra Sırada Komedi mi Var?

Nolan’ın korku filmi fikri heyecan verici olsa da, belki de daha da şaşırtıcı olan, bir sonraki projesinin bir komedi olabileceğine dair imalarda bulunması. Dev Patel’in aksiyon filmleri yönetmeye başlaması gibi, Nolan da konfor alanını terk etmeye ve farklı türlerde filmler denemeye açık olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, Christopher Nolan’ın bir korku filmi çekmesi, sinemaseverler için heyecan verici bir gelişme. Nolan’ın tarzının ve vizyonunun bu türe nasıl bir katkı sağlayacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.