Sinema Haberleri

“Başlat – Ready Player One” Filmini Steven Spielberg Yönetecek

başlat - ready-player-one-banner

Ernest Cline‘ın yazdığı, oyun ve geek dünyasını en eğlenceli şekilde ele alan kitaplardan birisi olan “Başlat – Ready Player One” kitabının film olacağını daha önce duyurmuştuk. Daha önce film için Christopher Nolan’ın adı geçiyordu ancak durumlar değişti.

Bilimkurgu türündeki Başlat – Ready Player One kitabını yine bilimkurgunun dehalarından birisi olan Steven Spielberg‘in yöneteceği açıklandı.

Kitap, 2045 yılında geçmesine rağmen arcade makinelerinin ve 80’li yılların bilgisayar oyunları üzerine kurulu bir hikaye anlatıyor. 80’li yılların bilimkurgu filmeri deyince de aklımıza en iyi isim zaten Steven Spielberg geliyor. O retro atmosferi de en iyi yansıtabilecek yönetmen herhalde Spielberg olacaktır. Kitapta E.T., Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom ve Indiana Jones and the Last Crusade filmlerine de göndermeler yapıldığı düşünülünce yönetmen koltuğuna başkası oturmasın diyor insan.

steven-spielberg

Kitapta, “The Oasis” adı verilen çok oyunculu bir oyuna gizlenen bir hazineden bahsediliyor. Kahramanımız olan Wade Watts da çok iyi bir oyuncudur. Watts, The Oasis’e bağlanıp zorlu görevleri yaparak bu hazineye ulaşmaya çalışıyor. İşi tabii ki o kadar kolay değil çünkü hem rakipleri hem de kendisini durdurmak isteyenler var.

Oyunda geek kültürüne değer katmış filmler ve oyunlardan sıkça bahsediliyor. Star Wars, Indiana Jones, Back to the Future ve Blade Runner gibi filmlerden Dungeons & Dragons, Joust, Pac-Man, Space Invaders gibi pek çok oyuna referanslar var.

ernest-cline-oasis

Kitabın yazarı Ernest Cline da uçlarda yaşayan bir geek. Kendisi, Star Wars komedisi olan Fanboys filminin yazarı. Ayrıca bir DeLorean’ı var ve arcade oyunları tutkunu. Kitap gerçekten çok güzeldi ve eminiz ki film de muhteşem olacaktır. Sinemaya giden her geek, kitabı okurkenki gibi ağzı kulaklarında salondan çıkacaktır.

Kitabı; The Avengers, X-Men 2, The Incredible Hulk gibi filmleri yazan Zak Penn sinemaya uyarlayacak.

Baslat-Ready-Player-One-art

Filmin çekimleri ne zaman başlar ve film ne zaman vizyona girer bilemiyoruz. Bu konuda Warner Bros.’un önümüzdeki aylarda bir açıklama yapacağını düşünüyoruz ancak yine de 2017 yılından önce vizyona girmesini beklemiyoruz.

Eğer hikaye ile ilgili daha fazla bilgi istiyorsanız Başlat – Ready Player One incelememizi okuyabilirsiniz.

Yazar Ernest Cline’ı yakından tanımak istiyorsanız kendisi ile yaptığım röportajı okuyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.