Sinema Haberleri

“Başlat – Ready Player One” Filmi İçin Önemli Adım

başlat - ready-player-one-banner

Ernest Cline’ın yazdığı ve dilimize de çevrilen bilimkurgu türündeki oyun kitabı “Başlat – Ready Player One” film oluyor.

Kitabın film hakları bundan 5 yıl önce Warner Bros. ve De Line Pictures tarafından alınmıştı ancak bir gelişme olmamıştı. Şimdi filmle ilgili somut bir gelişme var.

The Incredible Hulk ve X-Men: The Last Stand filmlerinin yazarı Zak Penn, “Başlat – Ready Player One” kitabını sinemaya uyarlayacak isim olarak belirlendi.

baslatDaha önce Eric Eason ve kitabın yazarı Ernest Cline’ın kaleme aldığı taslak senaryo, Zak Penn’in ellerinde yeniden şekillenecek ve son haline gelecek. Kitabın yazarı Ernest Cline, senaryo yazımı konusunda deneyimli bir isim. Daha öncesinde Fanboys isimli komedi filminin de yazarlığını yapmıştı.

Kendisi sağlam bir geek olan ve Back to the Future filmindeki DeLorean model araba kullanan Ernest Cline, yine onlarca geek referans içeren; hatta en çok bilinen Dungeons & Dragons macerası Tomb of Horrors‘a da gönderme yapan kitabını harika bir film haline getirecek diye düşünüyoruz. 80’li yıllarda çocuk ve genç olanların bayılacağı bir film ortaya çıkacaktır.

Filmle ilgili çok net bilgiler yok. Sadece Donald De Line ve Dan Farah’ın yapımcı olarak isminin geçtiğini biliyoruz.

Kitabı merak ettiyseniz daha önce yayınladığımız incelemeyi buradan okuyabilirsiniz. Ernest Cline ile yaptığımız röportaj da burada.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.