Sinema Haberleri

Avatar 3 Hikayeye Ateş Ulusunu Dahil Edecek

Avatar: The Last Airbender‘ın yönetmeni, James Cameron‘ın Avatar’ın isim haklarını almasına ve sırasıyla hava ile suyu işlemesine tepkiliydi. Avatar 3 de ateşle alakalı bir Na’vi ırkı olan Ash People’ı işleyecekmiş.

Son Hava Bükücü Aang’in hikayesini anlatan Avatar: The Last Airbender animasyonunun 19 bölümünde yönetmenlik yapan Giancarlo Volpe, aralığın başında James Cameron’ın Avatar filmlerine şakayla karışık laf atmıştı. Volpe 2004’te, yani ilk Avatar filmi çıkmadan 5 yıl önce, James Cameron’ın “Avatar” isminin haklarını aldığını öğrendiğini söylüyor. Ve bu yüzden 2005’te yayınlanan kendi dizilerinin ismini Avatar’dan Avatar: Son Hava Bükücü’ye çevirmek zorunda kalmışlar.

Şimdi ikinci filmin Suyun Yolu adını aldığını söyleyen Volpe, Avatar 3 “Ateşbükücü Ustaları” adını alırsa isyan edeceklerini dile getirmişti.

Avatar’lar Arası Benzerlikler

Avatar: The Last Airbender zaten bir hava bükücü olan Aang‘in hikayesini anlatıyordu. Aang havanın ardından suyu bükmeyi öğreniyordu. Sonra ateş bükmeyi öğrenmeye çalışıyordu. Ancak bununla sevdiklerine zarar verdiğini görünce toprak bükmeyi tercih ediyordu. En son ateş bükmeye geri dönüyordu.

James Cameron’ın Avatar filmi ise uzaydan geldiği için Sky People olarak adlandırılan insanlardan Jake’in hikayesini anlatıyor. Yani Jake ilk filmde zaten uçmayı biliyor. Halkı havayı kontrol etmeyi öğrenmiş bir ırk. Pandora’nın uçan canlıları arasında bir efsane olan Toruk’a da binmeyi öğrenerek de Toruk Makto adını alıyor. Yani seçilmiş kişi olduğu belli oluyor. Ancak ikinci filmde Toruk Makto olması düşmanla savaşmaya yetmiyor. Sevdiklerini korumak için suyun yolunu öğrenmesi gerekiyor. İşte şimdi üçüncü filmde de James Cameron’ın ateşle alakalı bir kültüre sahip yeni bir Na’vi ırkının hikayesini işleyeceğini öğrendik. Bu kabilenin adı da Ash People olarak geçecekmiş. Yani Kül İnsanları.

Aang’in önceki Avatar’larla konuşabilmesi gibi Na’vi’lerin de Eywa ve Soul Tree üzerinden kendi atalarıyla konuşabilmesi gibi benzerliklere girmeyeceğim. Appa’nın Aang ile olan ilişkisini de Na’vi’lerin hayvanlarıyla olan bağlarına benzetmeyeceğim. Ama şunu belirteyim: Aang sırayla hava – su – ateş – toprak – ateş elementlerini kullanıyor. Yani 4 element ama 5 safhası var. Avatar film serisi de toplamda 5 filmden oluşacak.

James Cameron Avatar 3 ile ilgili şunları söyledi:

Na’vi halkını başka bir açıdan göstermek istiyorum. Çünkü şimdiye dek yalnızca iyi taraflarını gösterdim. İlk filmlerde insanlar son derece olumsuz, Na’vi ise son derece olumlu örnekleriyle karşımızdaydı. Ama Avatar 3 bunu tam tersine çevirecek.

(…)

Ayrıca ana karakterlerimizin hikayesini takip ederken yeni dünyalar da keşfedeceğiz. Son bölümlerin en iyileri olacağını söyleyebilirim. Diğerleri bir tanıtımdı. Ana yemeği getirmeden önce masayı kurmaktı. Ama tabii ki her şey Avatar 2’nin nasıl karşılandığına ve seyircilerini bulup bulamayacağına bağlı.

James Cameron

Avatar: The Way of Water seyircisini karışık duygular içinde bıraktı. Zira görsel anlamda muhteşem bir yapım var karşımızda. Filmin duygusal sahneleri de seyircilere dokunmayı başarıyor. Fakat senaryosunun basitliği ve hataları da seyircilerden tepki çekiyor. Buna rağmen Avatar 2, yılbaşı ile birlikte gişeden 1.4 milyar dolar kazanmayı başardı. Bu ilk filmin toplam kazancının neredeyse yarısı ediyor.

(Sheridan-J)

Kaynak: Movieweb

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.