Sinema Haberleri

Artemis Fowl Filmi Yönetmenini Buldu

artemis-fowl-banner

Aslında bir suç dehası olan milyoner bir gencin maceralarını konu alan fantastik seri Artemis Fowl‘un beyazperdeye taşınması fikri gündeme geleli neredeyse on yılı geçti bile.

Görünüşe göre Eoin Colfer‘in en çok satanlar listesinin zirvesine yerleşmeyi başarmış serisinin uyarlaması nihayet ilerliyor.

The Tracking Board’un haberine göre, Sinderella filminin başarısının ardından Kenneth Branagh ile, Artemis Fowl uyarlamasının yönetmenliği için anlaşıldı.

Artemis Fowl filmleri tam 14 yıldır yapım aşaması arafında sürünüyor. Filmin hakları 2001 yılında Miramax Films tarafından satın alınmıştı, ilk Harry Potter filminin çıktığı sene.

Kenneth Branagh
Kenneth Branagh

Yıllar boyunca, Lawrence Guterman ve Jim Sheridan gibi yönetmenlerin isimleri projeyle birlikte anılmıştı. 2013’de ise, Sheridan projeyi terk etmiş ve Disney, Robert DeNiro ve Jane Rosenthal’ın yapımcılığını üstlenecekleri, yeni bir uyarlama üzerinde çalışacaklarını duyurmuştu. Senaryonun son taslağı, Peter Pan ve Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmlerinin de senaristliğini yapmış Adam Kline tarafından kaleme alınmıştı. Ama stüdyo, Kenneth Branagh ile birlikte çalışacak yeni bir senarist arayışı içinde.

artemis-fowl-movie

Anti-hero çılgınlığı ekranları daha böylesine sarmamışken verdiği kararlar ve yaptıklarıyla okurlarını şaşırtan Artemis Fowl’u beyaz perdede görmek oldukça eğlenceli olacak. Branagh ve ekibi çocuk anti-hero ve çok parası fakat az dostu olan bir çocuk arasındaki ince çizgiyi tutturabilirlerse, serinin hayranları 14 yıl beklediklerine değecek bir filmle buluşacaklar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.