Sinema Haberleri

“…And a movie”: Community Filmi Geliyor!

Dünya üzerindeki en komik sitcomlardan biri olan Community sonunda hakkını buluyor! Community filmi Peacock ve Sony Pictures tarafından duyuruldu.

Dan Harmon, şimdilerde Rick & Morty’nin yaratıcısı olarak tanınsa da, ilk kült projesi Community‘ydi. Bu seri altı sezondan sonra nihayet filmine kavuşacak.

Community filmi, 7 yıllık bekleyişten sonra geliyor!

Sallantılı Altı Sezon

Community, kendine has espri anlayışı ve kült replikleriyle sıkı bir fan kitlesine sahip bir sitcom. Dan Harmon’ın yarattığı seri, bir devlet üniversitesinde bir araya gelen umutsuz vakaların maceralarını anlatıyor. Dizi 2009’da başlamış ve sallantılı bir yayın hayatına sahip olmuştu. Dizinin ilk üç sezonu kült statüsüne erişmişti. Ancak yayıncı NBC, diziden beklediği popülerliğe ulaşamayınca dizinin yaratıcısı Dan Harmon kovmuştu. Dördüncü sezonun (artık “gaz kaçağı yılı” olarak anılan) kötü performansından sonra Harmon 5. sezon için geri dönmüş, NBC sonra seriyi yenilemeyince dizi altıncı ve son sezonu için Yahoo! Screen’e geçmişti. İkinci sezonda başka bir dizi için şaka olarak söylenen “Six seasons and a movie!” (“Altı sezon ve bir film!”) cümlesi, fanların uzun zamandır Community için gerçek olmasını istediği bir hayaldi. Şimdi bu hayal, Peacock ve Sony Pictures’ın ortak çalışmasıyla gerçek olacak.

Dizi, 2020 yılında Netflix’e geldikten sonra yeni bir fan grubu kazandı. Oyuncular en son pandemi sırasında 5. Sezon 4. Bölümü “Cooperative Polygraphy”’yi Zoom’dan okumak için bir araya gelmişti. O zamandan beri Community’nin geri dönüşü için söylentiler dolaşıyordu. Ancak resmi haberin gelmesi bu haftayı buldu.

Mayıs 2020’deki masa okuması, Community filmi için fanları heyecanlandırmıştı.

Community Filmine Kimler Dönüyor, Kimler Dönmüyor?

Community filmi hakkında haber yazmak tek başına heyecanlanmaya yetiyor. Yine de insan orijinal kadro tamamen dönsün diye istemeden edemiyor. Peacock’ın yaptığı açıklamaya göre döneceği kesin olan aktörler şunlar: Joel McHale (Jeff Winger), Danny Pudi (Abed), Allison Brie (Annie), Gillian Jacobs (Britta), Jim Rash (Dekan Pelton) ve Ken Jeong (Ben Chang). Bu listede dikkatleri çeken ise Donald Glover (Troy) ve Yvette Nicole Brown’ın (Shirley) eksikliği.

Chevy Chase’in (Pierce) karakteri 5. sezonda öldüğü için (ve Chevy Chase’in dizi yaratıcısı Dan Harmon’la kavgalı olduğundan) dönmesini beklemiyorduk, ancak Glover ve Brown senaryo okumaya geldiğinden filme dönmelerini umuyordum. Bunun yanında diziye 6. sezonda katılan Keith David (Elroy Patashnik) ve Paget Brewster (Frankie) hakkında bir haber de yok.

Ancak resmi açıklama olmaması, bu aktörlerin gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Filmin yapımcılarından olan Joel McHale, filmin gelişini kutladığı mesajda Glover ve Brown’u da etiketlemiş. Bunun daha derin bir anlamı olup olmadığı şu an belli değil. Ancak kendisinin duyuruyu Brittalayıp Gillian Jacobs yerine Gillian Anderson’ı etiketlediğini düşünürsek, bundan çok bir şey çıkarmayalım!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.