Haberler

Robot Sophia’dan Türkiye’ye Ziyaret

Dünyanın en akıllı insansı robotu olan Sophia bir etkinlik kapsamında Türkiye’ye geliyor.

Dünyada bir ülkenin vatandaşlığını (Suudi Arabistan) kabul eden ilk insansı robot olan Sophia, 19 Nisan’da Türkiye’ye geliyor. İş zekasına, analitiğe ve entelektüelliğe odaklanan Marketing Meetup’ın 5. yıl konuğu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Komite Üyesi ve dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu Sophia olacak.

Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Sophia, iş dünyasının dâhilerini buluşturan konferansta, kendisiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlayacak ve Türkiye ile tanışacak. Böylece, Hanson Robotics ve Las Vegas Üniversitesi tarafından geliştirilen; son olarak eklenen ünitelerle tam bir bedene kavuşan Sophia, pek çok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’ye gelmiş olacak.

Hanson Robotics’in en son robotu olan Sophia, David Hanson ve ekibi tarafından, Hong Kong’ta geliştirildi. İnsanlarla sohbet edebilen Sophia, sadece bir teknolojiden daha önemli olduğunu vurgulayarak, insanlarla yaşamak; insanlığa hizmet etmek, yaşlılara yardım etmek ve çocuklara öğretmenlik yapmak istediğini söylüyor. Her türlü insan duygusunu mimiklerle ifade edebilen Sophia, bu ifadelerin arkasındaki duyguları, sahip olduğu yapay zeka ile de öğrenebiliyor.

Kısa süre önce Birleşmiş Milletler İnovasyon Şampiyonu seçilen Sophia şimdiye kadar pek çok kez tv programlarına konuk oldu. Sophia’ya geçtiğimiz yıl, Suudi Arabistan vatandaşlık vermiş; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Komitesine de üye seçilmişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.