Haberler

Pathfinder Society Ankara 100. Etkinliğini Yapıyor

“One hundred man sat at long tables, eating and drinking. A horned rat crouched at each man’s feet, gulping down the scraps of flesh and lapping up the pools of ale spilled from table….” -Magda, atası ünlü Kulchek’in maceralarını anlatırken…

Magda’nın hikayesindeki yüz insanlık kocaman masadan çok, yüz farklı etkinlik ve bu etkinliklerdeki masalarla ilgili bir yazı olacak bu sefer ki. Unutmadan bu dizeyi hatırlayabilenlere ayrıca saygılarımı iletirim.

2012 yılının ekim ayında başlayan bir maceranın yüzüncü etabını kutlayacak bu hafta sonu (24-25 kasım 2018) Ankara’daki FRP severler. Ahmet B. Arpa ‘nın bayrağı devrettiği Duhan Cengiz ve arkadaşlarının elindeki PFS-Ankara 100. etkinliğine hazırlanmakta. İçeriklerine ve yaptıklarına bakınca, İstanbul’daki 100 etkinlikten daha ses getiren bir etkinlik olacağını söyleyebilirim. Hal böyle olunca ”keşke orada olsaydım” demekteyim.

2 haftada bir düzenli yapılan etkinliklerde 100 sayısı Türkiye genelinde yabana atılacak bir sayı değil. Son katıldığım Boğaziçi’nde yapılan FRP-101 etkinliğinde katılımcılara gösterdiğim tablolardan birini oyuncu profilleri olarak vermiştim.

Katıldığım bir sürü oyunda gördüğüm yüzlerce oyuncu için bu sınıflandırmanın farklı aşamalarını kullanmakla beraber, gördüğüm o tatlı rekabetlerde bile her zaman değindiğim güzel bir söz vardır ”Yiğidi öldür, hakkını yeme”. Ülke genelindeki bu oyuna gönül verenler açısından hiç de göz ardı edilmemesi gereken bir etkinlik sayısı. Kendilerini şimdiden tebrik etmekteyim.

Pathfinder sisteminin ilk edisyonunun son demleri olan 10. yılı bitip, 2. edisyonun ufukta görüldüğü bu zamanlara kadar elbet ülkemizde de bu konuda pek çok şey oldu. Derli toplu oyunlar, FRP ile tanıştırılan yeni insanlar, eğlenen kişiler, yeni kurulan arkadaşlıklar bunlardan sadece birkaçı. Ankara locasının emekleri sonucunda yakın zamanda Kayseri locası güncellenirken, Konya’da da yeni bir loca açıldı, İzmir locası ise, İzmir’de artan FRP mekanları etkisini kullanıp daha çok etkinlik yapma pğlanları artmakta. Bu etkinlikleri her zaman yeni insanlarla tanışma ve sosyalleşme fırsatı olarak gören benim gibiler açısından inanılmaz gelişmeler.

Pek uzatmadan etkinliğe değineyim. Ankara zamanında başarılı interaktifler oynatmıştı, bu etkinlikte de büyük çapta bir interaktif düşünceleri bulunmakta, ki konu çok etkileyici (#9-00 -Assault of Absalom). Golarion dünyasına hakim olmasanız bile, düzgün bir interaktif FRP’yi merak ediyorsanız, kaçırmamanız gereken bir etkinlik olacak.Bununla beraber, her ne kadar aldığı yorumlar Steam’de karışık olsada, yakın zamanda kendinden oldukça bahsettirmeye devam edecek, bana göre Icewind dale, Baldurs Gate, Planescape gibi oyunların izinden gelen ”Pathfinder: Kingmaker” oyunu da bu sıralar Ankara’da etkinliklere katılan oyuncular arasından iki kişiye çekilişle hediye edilecek. İki günlük etkinlik, haftasonu Ankarada bulunanlar için inanılmaz bir fırsat diyerek yazımı noktalıyorum.

Herkese iyi oyunlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.