Oyun Haberleri

Yeni Baldur’s Gate Söylentileri

baldurs-gate-skullGünümüzde pek çok oyunun yeniden modern oyun motorlarıyla yapılmasına giderek alışmaya başlamışken efsane D&D oyunu Unutulmuş Diyarlar evreninde geçen Baldur’s Gate’in sitesindeki geri sayım saati tüm dikkatleri üzerinde topladı!

Baldur’s Gate, Icewind Dale ve Planescape Torment gibi unutulmaz D&D bilgisayar oyunlarının yapımında kullanılan ve zamanın şartlarına göre mükemmel bir izometrik oyuncu bakışı sağlayan Infinity oyun motoru dedikodulara göre yeni bir şeylerin peşinde. Geçtiğimiz zamanda Infinity oyun motoru open-source (açık kaynak kodu) olmuştu, yani tüm oyuncuların kullanımına sunulmuştu. Demem o ki isteyen herkes (ve bilgisayar programlama bilen) kendi Baldur’s Gate’ini ya da Planescape Torment’ini yapabilecekti. Bunlar bir şeyler planlıyor dememize kalmadan yeni birkaç haber öğrendik.

İşler ilginçleşiyor. Normal de site epey bir süredir açık değildi ancak geçtiğimiz haftalarda siteye giren kullanıcılar koskoca bir Baldur’s Gate logosu ve altında bir geri sayım saatiyle karşılaştı. Baldur’s Gate sevenlerinin hala çok sayıda olduğunu sitenin açılışının tüm dünyada öğrenilmesinin sadece birkaç dakika almasından da anlayabilirsiniz.

Bu kadar da değil! Bioware firmasının eski oyun tasarımcılarından Trent Oster geçtiğimiz günlerde “Kısa bir süre içinde duyuru yapmayı planlıyoruz,” demesi gözleri tekrar Baldur’s Gate’e dikti. Ancak asıl bombaya hazır mısınız?

baldurs-gate-characters

Siteyi tekrar kullanıma açan kişiler gene Trent Oster ve ekip arkadaşlarından başkaları değiller. Sitenin kaynak kodlarına birkaç satırlık bir şiir gizlemişler. Siteye girdiğinizde ctrl+u tuşlarını kullanarak bu kaynak kodlarına gizlenmiş şiiri görebiliyorsunuz. İşte o şiir:

Shadowy Figure- Raise Dead : Infinity Engine
For years, I clung to the memory of it. Then the memory of the memory.
And then… it returned. Better than it was before.
Pore over the tapestries and works of art hanging from our walls if you wish, Child of Bhaal… perhaps you will find a clue. But patience, ah… patience would reveal it all.
As the silver moon waxes and wanes, so too does life.

Türkçesi ise;

Gölgeli figür- Ölü Dirilt: Infinity Engine
Yıllarca onun hatırasına bağlı kaldım. Sonra hatırasının hatırasına.
Ve sonra… O geri döndü. Eskisinden daha iyiydi.
Duvarlarımızdaki goblenleri ve sanat işlerini inceleyin, dilerseniz Bhaal’ın Çocuğunu… Muhtemelen bir ipucu bulacaksınız… Lakin sabır, ah sabır her şeyi ortaya çıkarır.
Gümüş ay yükselir ve batarken, yaşamın kendisi de yükselir ve batar…

baldr011_2Baldur’s Gate oyunun ana konusunu pek çoğunuz hatırlar. Ölmeden önce ileride tekrar dirilebilmek için bol bol ölümlü kadınlardan çocuk yapan Katiller Tanrısı Bhaal’ın Spawnlarını yani çocuklarını anlatıyordu oyun. Tam tüm çocukları yola getirdik derken bu şiirdeki Bhaal’ın Çocuğu sözleri merakları –özellikle benim– doruklara çıkarıyor.

Baldur’s Gate oyununun asla eskimeyen ve sürekli güncel tutulan sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan koskoca bir geri sayım saati bu dedikodulara daha da büyük bir gizem katmakta.

Geri sayım Türkiye saatiyle bu akşam -15 Mart 2012- Perşembe günü saat 21:00 ‘da bitecek.

Baldur’s Gate’in söylentilere sebep olan web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Baldur’s Gate toprakları ile daha detaylı bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.